Ga naar hoofdinhoud

Dida Di Darco Z kampioen bij de vijfjarigen, Jamboree TN in top twaalf

Jamboree TN. Foto: Paardenkrant
Van de 42 combinaties die aan de start verschenen in de PAVO Hengstencompetitie voor vijfjarigen plaatsten zich 21 deelnemers voor de barrage. 13 van de deelnemers stonden aan de leiding voor de eindoverwinning, en een barrage moest uitmaken wie kampioen zou worden. Dieter Vermeiren was uiteindelijk de winnaar met zijn Dida Di Darco Z (v.Diamant de Semilly).

Vermeiren won ook vorig jaar al met de hengst bij de vierjarigen. De Belg kwam als een van de laatste starters in de ring, zette met een super strakke barrage een tijd neer van 31,16 en claimde de overwinning. De Baloubet du Rouet- zoon Balouto van Paemel Z kwam onder het zadel van Frederik Dekens anderhalve seconde tekort en werd tweede. Guy Breyers en Of Passion van den Dael (v.For Passion d’Ive Z) eindigden met 33,27 als derde.

Jamboree TN

Zoï Snels verscheen met Jamboree TN (v.Vigo d’Arsouilles) aan de start in de finale en plaatste zich bij de beste dertien die voor de eindoverwinning streden. Snels reed met de Vigo d’Arsouilles-zoon een snelle barrage-ronde in 33,85, maar een fout gooide roet in het eten voor de Nederlander. Het duo eindigde uiteindelijk op een elfde plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Hengstencompetitie.be/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.