Ga naar hoofdinhoud

200.000 euro voor Diarado zoon in Fences

Voor maar liefst twee ton werd gisteravond El Diarado D’Euskadi (v. Diarado) afgeslagen bij de eliteveiling Fences in het Franse Fontainebleau. De moeder van deze Selle Français hengst, Rhune D'Euskadi (v. Dollar du Murier), heeft in het 1,60 gesprongen. In de moederlijn vinden we verder Jus de Pomme (v. Primo des Bruyeres).

De nieuwe Spaanse eigenaren van de driejarige springhengst zijn van plan om hem voor zowel de fokkerij als de sport in te zetten. Het eerstvolgende optreden staat gepland over enkele weken, bij de finale voor SF hengsten in  Saint-Lô.

Hoge bedragen

De veilingbedragen lagen hoog, maar toen El Diarado D’Euskadi binnenkwam sloeg de koorts pas echt toe. Eerder was al de 3-jarige Iquem de Vy (v. sBs Dieu Merci) voor 72.000 euro van de hand gegaan. Deze hengst is de halfbroer van de Vigo d’Arsouilles-dochter, Bali de L’Heribus, actief op een 1.50m niveau.

Ennigwenn de Kergane (v. Vigo Cece) verwisselde voor 31.000 euro van eigenaar en was het derde duurste paard dat geveild werd. De SF-hengst is een zoon van de Gold de Becourt-dochter, Bleeuwenn de Kergane.

Het vierde duurste paard was Odiljo adjugé  die voor 30.000 euro onder de hamer ging. De 3-jarige Balou du Rouet-hengst, Escape de Hus bekoorde de aanwezigen en ging uiteindelijk voor een bedrag van 28.000 euro van de hand.

 

Bron: Fences

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook