Ga naar hoofdinhoud

Dilara ontvangt sterpredicaat en uitnodiging CK

Foto Lonneke Ruesink

Inspecteur Klaas Iwema kon deze week op Terschelling een sterpredicaat en een uitnodiging voor de Centrale Keuring kwijt aan de enige vierjarige merrie die werd aangeboden voor stamboekopname. Het betreft Dilara (Johnson uit Janneke v. Ed King Hill, fokker B. van de Ham uit Hoorn) van B.G. van Deelen uit Terschelling. Ze kreeg 75 punten voor exterieur en beweging en werd daarnaast uitgeroepen tot dagkampioene.

“Een moderne merrie met mooie verhoudingen, een heel mooie voorhand en mooi gelijnde hals. Stappen doet ze gemakkelijk en ruim, draven en galopperen kan ze goed met ruim voldoende houding”, meldt Iwema over de dagkampioene. De merrie werd ook in de zadelrubriek voorgesteld, en wist deze te winnen onder Nienke Terpstra.

Iwema kreeg vier springveulens te beoordelen, waarvan twee merrieveulens die beiden een eerste premie ontvingen. Het merrieveulen Helena (Zirocco Blue VDL uit Lavendel keur pref prest v. Goodwill, f/g A.C. Trip-Van IJzeren uit Lies) werd hiernaast ook uitgenodigd voor de CK in Warga. Het andere merrieveulen, Hinde AM VDL (Arezzo VDL uit Rika III v. Newton, fokker VDL Stud uit Bears) van C.G. Planken uit Baaiduinen ontving eveneens een eerste premie. Eén van de twee hengstveulens kreeg ook een eerste premie en een uitnodiging voor de Centrale Keuring. Dit was He’s Amazing (Carrera uit Viletta keur EPTM-(spr) v. Niveau, f/g G.G. Planken-Tonkes uit Baaiduinen).

Bron: Horses/KWPN

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook