Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere naar dubbele zege in Pavo Cup met Independent Little Me en Hartsuijker

Dinja van Liere en Independent Little Me (v. UNO Don Diego) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Dinja van Liere reed vanmorgen niet een, maar twee paarden naar de zege van de eerste Pavo Cup voorselectie op de Centrale Keuring van Utrecht in Houten. Bij de vierjarigen won ze met de voormalige Gelderse kampioenshengst Independent Little Me (v. Uno Don Diego) met 86 punten en bij de vijfjarigen was de winst voor Hartsuijker (v. Johnson) met 84 punten. 

De dag van Dinja van Liere kon met twee rubriekswinnaars niet stuk. “Ik ben ontzettend blij met allebei deze toppaarden, maar ook met hun eigenaren. Ze hoeven voorlopig niet weg en daardoor kan ik er heel fijn mee werken. Independent Little Me heeft natuurlijk bij mij vanaf het begin al een streepje voor gehad, want hij is uit dezelfde moeder als mijn voormalige toppaard Capri Sonne.  Een heel slim paard met een topkarakter. Hij is pas drie keer mee geweest op wedstrijd, maar lijkt het spelletje al helemaal te snappen. Ik reed met hem zojuist in de presentatie en het maakte me toen niets uit welke klassering ik zou krijgen, ik vond hem met stip de stoerste.  Hartsuijker is ook een heerlijk paard. Hij werd eerder natuurlijk al derde in de finale van de Subli Cup en heeft al halve finale Pavo Cup gelopen. Hij is heel opwaarts gebouwd, daar hou ik van, en hij kan zich echt van de grond af drukken. Ik werk alle dagen met heel veel plezier met allebei.”

Kwaliteit hoog bij vierjarigen

De kwaliteit was vooral hoog bij de vierjarigen, aldus juryleden Gert van den Hoorn en Leunus van Lieren, in de selectie voor de Pavo Cup bij de Zilfia’s Hoeve. “We zijn heel positief over alle paarden die we hebben kunnen selecteren voor Ermelo. Sommige paarden misten nog even de kracht, maar allemaal toonden ze veel potentie en ook heel belangrijk,veel  inzet!

Independent Little Me

Gert vervolgt: “Dat laatste gaat dubbel en dwars op voor Independent Little Me met Dinja van Liere op zijn rug. Een bijzonder mooi, ruim gelijnd en opwaarts gebouwd paard met een topinstelling. Stappen kon hij enorm goed. Hij liet in draf ook een fraai gebruik van het voorbeen zien met een goede takt. Misschien dat hij nog even wat meer kracht zou mogen ontwikkelen in het achterbeen, maar dat gaat in beweging wel steeds de goede kant op. Galopperen deed hij actief, in een goede balans en in een mooie houding met een constant ritme. Zijn verrichting was heel harmonieus en hij bleef steeds zeer geconcentreerd op zijn amazone.”

Keuringskampioen

Independent Little Me kreeg voor zijn optreden 86 punten. Deze zoon van Uno Don Diëgo is geen onbekende. Hij werd vorig jaar kampioen op de Hengstenkeuring in de richting Gelders paard, maar hij liep tot op heden niet het verrichtingsonderzoek. De voshengst is gefokt bij M.H.J. Rothengatter en staat geregistreerd bij de familie Van Eeuwen in Nigtevecht. De moeder van Independent Little Me is voorlopig keurmerrie Wendela (v. San Remo). Zij is tevens moeder van de KWPN-goedgekeurde Capri Sonne JR (v.Rhodium).

Hartsuijker

Bij de vijfjarigen ging de hoogste score, 84, naar Hartsuijker (v.Johnson). De derde bezichtigingshengst is gefokt door Irene Wolfs uit Loenersloot en vervolgens verkocht op de KWPN Select Sale aan Jan-Pieter Dalsem in Den Hoorn. “Een heel mooi, opwaarts gebouwd dressuurmodel met drie goede basisgangen, waarbij de go en de wil om te presteren heel positief opvielen. Dat was in het algemeen bij de Vijfjarigen nog wel eens een probleem. Stappen deed dit paard ruim, actief en zuiver. Hij draafde heel lichtvoetig en ijverig, met een mooi gebruik van zijn schouder. Zijn schouderbinnenwaarts was uit het boekje. Galopperen deed hij op een hele functionele manier met een goed schakelvermogen, daarbij zou hij nog even wat meer afdruk mogen vertonen”, zo lichtte Gert toe.

Uitslag

Bron: KWPN

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook