Ga naar hoofdinhoud

Dinsdag aanlevering verrichtingsonderzoek KWPN

Komende dinsdag 10 maart vindt op het KNHS centrum in Ermelo de aanlevering van de rijpaardhengsten plaats die deelnemen aan het voorjaarsonderzoek. Er zijn hiervoor 38 spring- en dressuurhengsten aangemeld.

De hengstenkeuringscommissie springen zal in het ochtendprogramma in overleg met de veterinairen en na de presentatie onder het zadel bepalen welke hengsten trainbaar geacht worden. Acht vier jaar en oudere hengsten zijn opgegeven. Deze zullen ook onder het zadel springen. Voor het vijfdaagse onderzoek wordt de Grand Prix hengst Quasimodo van de Molendreef verwacht. Hij wordt alleen op stalgedrag beoordeeld en mag volgende week zondag weer naar huis.

De dressuurcommissie begint om 13.00 uur met de beoordeling van de door hen aangewezen hengsten. Hierbij zijn twee vierjarige hengsten voor een onderzoek van 50 dagen. Alle overige hengsten zijn drie jaar en komen voor 70 dagen.

Bij de aanlevering zal de hengstenkeuringscommissie in het bijzijn van de eigenaar of degene die verantwoordelijk was voor de training thuis, de hengsten beoordelen. Aansluitend zal de commissie haar eerste indruk aan de betrokkenen geven.

De aanlevering van de tuigpaarden is op maandag 30 maart vanaf 14.00 uur. De tussenpresentatie voor de tuigpaarden is op donderdag 23 april eveneens vanaf 14.00 uur.

De eindpresentatie die het verrichtingsonderzoek van alle fokrichtingen zal afsluiten staat gepland op maandag 18 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.