Ditmaal Guardian S achter Glock’s Toto Jr.

Glock's Toto Jr met Marieke van der Putten op de Hengstencompetitie in Ermelo . Foto: Melanie Brevink

Ook in de tweede omloop van de Isah Hengstencompetitie was Glock’s Toto Jr. vanmiddag heer en meester. Met vijf punten verschil schreef de Totilas-look-alike van het Glock Horse Performance Centre de klasse L in PSC Den Goubergh op zijn naam. Guardian S was een even verrassende als terechte nummer twee.

Niet Toto Jr.’s broer Governor, maar de zeer rittige en uitstekend door Kim Koolen voorgestelde Bodyguard-zoon Guardian S pakte met drie fijne basisgangen, loepzuivere overgangen en een prachtig ongedwongen voorstelling de tweede plaats achter de grote favoriet Glock’s Toto Jr. Onder Marieke van der Putten liet de Totilas-zoon er geen gras over groeien. “De aanleuning zou nog iets opener kunnen”, merkte jurywoordvoerster Karin Retera op. Dit kostte een half puntje in de harmonie (8,5), voor de rest verschenen er alleen negens op het protocol van Toto Jr., wat een totaal van 89 opleverde.
De geweldig in balans bewegende Guardian S was het toonbeeld van het fijn opgeleide en dito voorgestelde L-dressuurpaard. Terecht konden Karin Retera en Jan Wolfs dit zeer waarderen, naast het natuurlijke talent van dit goed gesloten bewegende paard.
Wat minder op eigen benen, maar met veel expressie en techniek, ging Grand Galaxy Win T door de baan. Met Severo Jurado Lopez verzamelde de Apache-zoon 8-en en 8,5-en en kwam uit op 83. Dat was één punt meer dan de grote ontdekking van Roosendaal: George Clooney. Met een andere amazone op zijn rug, de jonge Britse stalamazone van Van Olst Horses Charlotte Fry, zag het publiek een compleet ander paard in vergelijking met de eerste omloop in Ermelo. In draf toonde de hengst dit keer geslotenheid en ruim voldoende houding, in galop liet de hengst zich heel goed bewerken. Alleen de 8 voor de grote stap, die soms iets ontaktmatig was, viel wat hoog uit.

Pas op de gedeelde vijfde plaats (80) eindigde de nummer 2 van Ermelo, Governor. De populaire Totilas-zoon liet onder Adelinde Cornelissen opnieuw een hele mooie proef zien, met drie zeer goede basisgangen. Alleen was de mond soms een beetje open en enkele keren was ook de tong te zien. Dit kwam de combinatie op een 6,5 voor harmonie te staan.
De andere vijfde plaats was voor de lichtvoetige, ijverige Ghandi, voorgesteld door Kirsten Brouwer. De zoon van de succesvolle Lichte Tour-hengst Bojengel moet in draf en galop nog winnen aan draagkracht.
Met de zesde plaats werd één van de grootste talenten van deze jaargang te laag gewaardeerd. Onder Ingrid Malan demonstreerde Giovanni (Chippendale x Scandic) voor zijn jonge leeftijd ongelooflijk veel kracht, takt en balans. Briljant was de hengst in het wijken en in de overgangen. De jury strafte Giovanni zwaar af op de ontspanning in de bovenlijn en op de aanleuning die wat losser zou kunnen zijn.
De zevende plaats was voor Ferguson, die onder Kirsten Brouwer duidelijk meer kracht en afdruk liet zien dan in Ermelo. Hengstenkeuringskampioen Glamourdale eindigde onder Benjamin Maljaars op de achtste plaats. De juryleden roemden de galop (9), maar misten lichaamsgebruik en lengtebuiging.

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Ditmaal Guardian S achter Glock’s Toto Jr.
  1. 1

    Nog even iets meer met vrijheid rijden Kim dan ga je onherroepelijk Toto voor bij.
    Je had Guardian S in de proef er heel goed bij lopen.De houding en met name de overgangen super. Stil in aanleuning en een zeer mooie houding . Een heel mooi beeld!
    Je was voor mij nummer 1 geweest . We zien je hopelijk in het Noorden terug. Lest-Best.zullen we maer zeggen.