Ga naar hoofdinhoud

Diverse zonen van vaandeldragers naar Den Bosch

Internationale springhengsten als O’Brien en Opium waren vaandeldragers voor het KWPN in de springsport. Van deze hengsten is vandaag in Ermelo een zoon doorverwezen naar Den Bosch. Numero Uno scoorde met drie zonen en Mr Blue, Namelus R, Nabab de Reve en Quality Time kregen twee zonen een ronde verder. Totaal mogen van deze derde springdag 19 hengsten naar de tweede bezichtiging.

Het was een dag waarin zich diverse extra springende hengsten meldden, maar waarbij soms fundament en of het niet lang gelijnd zijn hen de das om deed. Zo was de Padinus-zoon Fabregas 220 (mv. Voltaire) het beste springpaard van de dag, maar hij mag niet door.

Een super springhengst die wel door mag is 223 Power Blue van’t Breezerhof (Plot Blue x Heartbreaker), een grootramige langgelijnde hengst die met heel veel afdruk en goede techniek sprong en ook nog eens heel interessant is gefokt. Van Nabab de Reve is 193 Flintstone J (mv. Heartbreaker) een nette hengst die hele fijne springmanieren liet zien.

Een complete hengst is Foudre F (Namelus R x Cavalier), een aansprekend type dat snel van de grond springt en een goede techniek liet zien. Van Quality Time viel vooral 225 For Them (mv. Damiro) op. Een hengst die zich mooi maakt in draf en veel instelling en afdruk toonde bij het springen.

Ook opvallend is de doorverwijzing van 265, Fred (Unaniem x Glorieux) die nu zowel in de springrichting als dressuurrichting is doorverwezen, maar uiteindelijk de meeste kwaliteit in de springrichting lijkt te hebben.

 Klik hier voor uitslagen

Bron: Horses/De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.