Ga naar hoofdinhoud

Dochter Olympische merrie Valentina van ‘t Heike breekt met 200.000 euro record Zangersheide Quality Auction

Camilla JL Z Foto credit Sportfot

De eerste groep veulens heeft vrijdagavond de lat hoog gelegd op de Zangersheide Quality Auction. Vorig jaar nog braken de veulenveilingen in Lanaken wereldrecords met het duurst veulen en de gemiddelde prijzen en dit jaar wordt opnieuw een record gevestigd door een top merrieveulen. Camilla JL Z (Cornet Obolensky x Nabab de Reve) verkocht voor maar liefst 200.000 euro en verbrak daarmee het Zangersheide-record van het duurste veulen.

Camilla JL Z is een dochter van Jos Lansink’s Olympische merrie Valentina van ’t Heike. Het mooie bruine merrieveulen liet de harten sneller kloppen in de veiling en vond tegen het einde van de biedingsstrijd nieuwe Poolse eigenaren.

De merrieveulens verkochten gisteravond zeer goed met een gemiddelde prijs van 50.353 euro. De veulens brachten een gemiddelde verkoopprijs van 36.050 euro op. In totaal gingen 37 veulens onder de hamer en behaalden een top gemiddelde prijs van 42.622 euro.

Ook twee andere veulens werden afgeslagen voor topprijzen. Hong Kong des Premices Z (v. Heartbreaker uit de moeder van Emerald van ’t Ruytershof) is verkocht naar Duitsland voor 86.000 euro en Cibelle de Nyze Z (Chacco-Blue x Heartbreaker) blijft in België voor 82.000 euro.

De veulens gingen de hele wereld over, van de Verenigde Staten tot meerdere in België. Verder kochten klanten uit Denemarken, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Nederland veulens.

Klik hier voor de collectie en de prijzen.

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.