Ga naar hoofdinhoud

Dochters van Bernini en Berlin uitschieters IBOP Ermelo

De kwaliteit van de springmerries lag vandaag hoog in Ermelo bij de IBOP. Veertien van de achttien deelnemende merries slaagden voor de IBOP georganiseerd door de KWPN-regio Utrecht. Uitschieter was Bernini-dochter Girl Next Door PR (mv. Voltaire) met een topscore van 85 punten. "De merrie toont met springen een hoge mate van voorzichtigheid en veel afdruk. Ze springt extreem goed met de schoft omhoog en heeft daarbij veel lichaamsgebruik." Aldus jurylid Henk Dirksen die tezamen met Ine van Deurzen vandaag voor de beoordeling zorgde. 

Het was genieten met Berlin-dochter Hymette. Ze behaalde maar liefst 90 punten voor haar exterieur en een IBOP-score van 83 punten. De jury omschrijft haar als een grote, langgelijnde merrie met rasuitstraling die goed met de schoft omhoog springt en daarbij heel voorzichtig lijkt. Dankzij de goede prestatie van Hymette behaalde haar moeder vandaag het predicaat prestatie.

Fejanta (v. Arizona) behaalde met haar vermogende sprongen vandaag een score van 80 punten. Deze halfzus van het Grand Prix-springpaard Nanta (v. Caridor) waardeerde zich vandaag duidelijk op als de sprongen hoger werden. Voor de rijd- en bewerkbaarheid en vermogen kreeg ze een 8,5.

Eveneens 80 punten waren er voor Heidi (mv. Concorde). Deze nakomeling van de goed presterende KWPN-hengst Van Gogh behaalde op alle springonderdelen een 8.

Bij de dressuurmerries lag de kwaliteit duidelijk lager dan bij de springmerries. Slechts drie van de negen aangeboden merries slaagden voor hun IBOP.

Bron: KWPN 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook