Ga naar hoofdinhoud

Dominator en Cornet leveren Z-Festival winnaars dag 3

Dominator 2000 Z Foto: Zangersheide

De oudste veulens kwamen op de derde dag van het Z-Festival in de keuringsbaan. Bij de merrieveulens was het opnieuw een nakomeling van Cornet Obolensky die het kampioenslint om gehangen kreeg. Een zoon van Dominator 2000 Z pakte de titel bij de hengstveulens.

Bij de oudste merrieveulens ging het goud naar voor de tweede maal naar een veulen van Cornet Obolensky,  Cornetta SES Z van familie Eras uit Helvoirt. Tweede werd Elastin V.V. Z van Evelyne Van Vreckom. Zij is een dochter van Emerald die die weekend de GP van Chantilly won met Harrie Smolders.  Cereuza Z van familie Lamers uit Oss werd derde en dat is een dochter van de modern fokkende Cornado II Z van Christian Ahlmann. Comilfo Plus Z drukte ook een stempel, hij had in deze finale drie nakomelingen.

Dominator levert kampioen hengstveulens

Dominator bracht de winnaar bij de oudste hengstveulens, Dominant van den Haze Z van familie D’Haeye uit Wingene. De Toulon-zoon Toulouse vd Haterbeek Z, gefokt uit de kleindochter van Sapphire, werd reserve kampioen voor Levisto Flamingo Z (v. Levisto Z) van Frans Vaessen uit Weert. De vaak voorkomende vaders Cornet Obolensky, Cicero Z, Comilfo Plus Z, Chacoon Blue, Aganix en George Z leverden ook nu finalisten.

Klik hier voor de uitslag van de merrieveulens.
Klik hier voor de uitslag van de hengstveulens.

Bron Galop.be

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook