Ga naar hoofdinhoud

Don Sandrino neuslengte voor in klasse L

Don Sandrino met Leon Kuijpers
Don Sandrino kreeg vanavond in de Enschedese Go Planet-hal in de klasse L springen van de GMB-hengstencompetitie het voordeel van de twijfel. De KWPN- en Zangersheide gekeurde zoon van Sandro Boy ontving van de juryleden Wout Jan van der Schans en Gert Jan Bruggink een paar punten meer dan Ulive des Charmes (Calvaro x Laudanum xx).

”We hadden graag wat hogere punten gegeven”, zei Van der Schans na afloop. “Maar de hengsten waren hier nogal onder de indruk, lieten zich niet helemaal los en kwamen daardoor niet optimaal uit de verf.”

De verschillen waren heel klein. De fijn in de manieren springende Don Sandrino kreeg in de eerste omloop onder Leon Kuijpers een 8 voor het springen en een 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen. In de tweede manche kwam daar nog een half puntje voor het springen bij. Met 50 punten totaal was Don Sandrino de hoogst geplaatste in een veld van 26 vierjarige springhengsten. Het door Hanno Ellerman gereden toptalent Ulive des Charmes volgde met 48,5 op de tweede plaats. Ellerman kon ook het derde geld in ontvangst nemen dankzij twee puntgave rondes op Darwin TN (v. Diamant de Semilly). De ijverige Durrant (v. Warrant) en de goed springende Starpower TN (v. Stakkato) deelden de vierde plaats. Ook de zesde plaats werd gedeeld, en wel door twee grote beloftes voor de toekomst: Den Ham Blue R (v. Mr. Blue) en Iceman de Muze (v. Erco van ’t Roosakker).

Lees vrijdag alles over de GMB-hengstencompetitie in De Paardenkrant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.