Ga naar hoofdinhoud

Dochter NMK-kampioene Darabel haalt hoge IBOP-punten

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

In het Friese Sonnega legden op manage Caprilli negen dressuurpaarden en ook negen springpaarden met goed gevolg de IBOP-testen af. Don Tango-dochter I'Actrice VDL kreeg de hoogste score, ze haalde 84.5 punten. Maar ook de dochter van NMK-kampioene Darabel scoorde hoog. Habab (v. Nabab de Rêve) was met 80 punten de beste springmerrie.

De juryleden Henk Dirksen en Bart Henstra waren goed te spreken over de merrie I’Actrice VDL: “Ze heeft veel beentechniek en een goede houding, en kan gemakkelijk schakelen in alles. De galop is heel fijn gedragen, actief en krachtig.” I’Actrice kreeg ook een 9 voor de galop en werd naderhand ook ster verklaard met 80 punten voor exterieur. De dochter van Don Tango stamt uit een Holsteiner merrielijn, moeder L’Actrice is een zus van het Lichte Tour-paard L’Acteur, deze hengst is goedgekeurd bij het AES en SWB.

Ook een mooie cijferlijst kreeg Inebel Taonga, de dochter van Negro uit de NMK-kampioene bij de keur- en elitemerries van vorig jaar Darabel (v. Westpoint). Inebel Taonga bewoog met veel houding en balans. Voor een 3-jarige liep de merrie al met een mooie stille aanleuning. Ze kreeg ook de ster met 75 punten voor haar exterieur. Moeder Darabel heeft zich met Vai Brunting geplaatst voor het NK in de Lichte Tour. Stal 104 BV in Wijdewormer, de eigenaren van Inebel Taonga kregen bij hun merrie Ivylinda (v. Lord Leatherdale) ook een goede IBOP met 80 punten. Moeder Atilinda M is geklasseerd in de Inter I onder Peter de Boer.

Ook een van de springmerries wist de 80-puntengrens te overschrijden: Habab (v. Nabab de Rêve) kreeg 81 punten van de jury. Ze sprong heel goed naar boven met veel afdruk en kreeg een 9 voor vermogen. Voor aanleg en techniek haalde Habab een 8,5. Moeder Reina (v. Lancelot) bracht onder andere van Verdi al het 1.50m-paard Carina van Henk Frederiks en hij springt met haar Indoctro-zoon Endro in het 1.30m.

Bron KWPN

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook