Ga naar hoofdinhoud

Door naar de WK-observaties: 8 KWPN-hengsten, een Parcival en een Querly-Elvis

Governor STR bezorgde Nederland vorig jaar met Adelinde Cornelissen de enige medaille Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KNHS heeft de namen nog niet gepubliceerd, maar Paardenkrant-Horses.nl heeft ze alvast voor u: de op 12 februrari en 12 maart geselecteerde vijf-, zes- en zevenjarigen voor de WK-observaties in april, mei en juni (2). Naast de 45 paarden op deze lijst zijn er ook per jaargang nog 15 paarden geselecteerd via de Pavo Cup 2017. 

De selectiecommissie (Monique Peutz, Bert Rutten en Rien van der Schaft) gaf de paarden op de twee voorselectiedagen punten en de beste 15 per jaargang zijn nu geselecteerd voor de eerste observatietrainig op 19 en 20 april. Overigens hoefde de selectiecommissie nog niet heel streng te selecteren. Eigenlijk alleen bij de vijfjarigen, daar stonden verdeeld over de twee dagen 30 paarden op de startlijst. Bij de zes- en de zevenjarigen bleef het beperkt tot 17 en 16 aangemelde paarden en was er dus weinig te selecteren.

KWPN goedgekeurde hengsten

Onder de geselecteerden de KWPN-goedgekeurde hengsten Iconic B (v. Bon Bravour, 5 jr), Intro K (v. Apache, 5 jr), Imagine (v. Chippendale, 5jr) Henkie (v. Alexandro P, 6 jr), Governor-STR (v. Totilas, 7jr ), Glamourdale (v. Lord Leatherdale, 7jr), Gunner KS (v. Belissimo M, 7jr) en Giovanni (v. Chippendale, 7jr).

Op de Gelderse tour

Henkie, die vorig jaar onder Adelinde Cornelissen de beste KWPN’er was in het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen, heeft de selectiecommissie geïnspireerd hun heil te zoeken bij het Gelders Paard. Bij de vijfjarigen is Ivaldo MB (v. Parcival) dit jaar geselecteerd. Hij komt overigens wel uit een Vivaldi x Houston-moeder.

Het kan allemaal: een Querly Elvis geselecteerd

Maar er staan nog meer opvallende namen op de lijst. Zo denkt de selectiecommissie ook goede sier te kunnen maken met een Querly-Elvis. Die gedachte is overigens nog niet zo gek: aan de wereldtop is het ook een paard van een springvader die de kar trekt voor het KWPN: Cosmo (v. Van Gogh). Deze Querly Elvis is de zevenjarige Guernsey Elvis (mv. Zadok x Guidam).

Handige links

Klik hier voor de lijst

Klik hier voor de uitslag van de Pavo Cup voor vierjarigen, vijfjarigen en zesjarigen (beste 15 per jaargang geselecteerd).

Klik hier voor een schematische weergave van het selectietraject

De startlijsten

Benieuwd welke paarden opgegeven waren?

Klik hier voor de startlijst van 12 februari
Klik hier voor de startlijst van 12 maart

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook