Ga naar hoofdinhoud

Doruto Memorial-prijs en nieuwe amazone voor Easy Game

Exclusief
Easy Game, hier onder Theo Hanzon. Foto: Paardenkrant-Horses.nl

De al eerder door het Trakehner Verband elite verklaarde hengst Easy Game (v. Gribaldi) van Joop van Uytert heeft gisteren op de jaarvergadering van het Trakehner Contact Nederland (TCN) de Doruto Memorial gekregen. De vader van onder andere Millennium werd op de bijeenkomst in Woudenberg gereden door zijn nieuwe amazone: dierenarts Veronique Swagemakers. 

“De Doruto Memorial is een prijs die eens in de zoveel tijd wordt uitgereikt aan een hengst die van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse Trakehner-fokkerij”, vertelt eigenaar Joop van Uytert over de door Flip Willemsen uit Bergharen gefokte hengst uit de vorig jaar overleden Evita (v. Schwadroneur).

Nieuwe amazone

Van Uytert vertelt dat de 14-jarige hengst sinds enige tijd in training staat bij Veronique Swagemakers. Zij zal de hengst, die voorheen werd gereden door John Tijssen, ook gaan uitbrengen in de sport. “Het is de bedoeling dat Veronique hem deze zomer in de Lichte Tour gaat starten.”

Vanaf 15 april vers beschikbaar

Easy Game was de afgelopen jaren niet vers beschikbaar, maar vanaf dit dekseizoen is dat weer het geval. “Vanaf 15 april is hij weer vers beschikbaar”, aldus Joop van Uytert.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook