Ga naar hoofdinhoud

Dream Boy-dochter scoort bij selectie ONNK

Intense (v. Dream Boy) Foto: Mariol Middel
Zo vader, zo dochter. Op de dag dat Dream Boy zelf debuteerde in de Lichte Tour onder zijn nieuwe ruiter Hans Peter Minderhoud behaalde zijn dochter Intense (mv. Zuidhorn) in Winschoten de hoogste punten bij de driejarige dressuurpaarden tijdens de tweede selectie voor het Open Noord Nederlandse Kampioenschap. Bij de driejarige springpaarden sprong Inshallah de Muze-dochter I'm Presley CJS (mv. Lancelot) naar het hoogste puntentotaal. 

Vorige week was het in Bronneger ook al een dochter van Dream Boy die de hoogste punten behaalde. Toen ging Inesse Riche D’Apardi er met de winst vandoor. De beide merries gaan het zeer waarschijnlijk tegen elkaar opnemen in de finale in Tolbert op zaterdag 7 mei a.s.

Bij de oudere dressuurtalenten was het de vijfjarige Tango-zoon Giorgio die met drie achten voor type, draf en balans de overwinning binnenhaalde.

Ook de jonge springpaarden kregen de kans hun talenten te tonen. Bij de vier- tot zevenjarige springpaarden kreeg Gazonwina C, een vijfjarige dochter van Alicante, de hoogste punten. I’m Presley CJS kreeg van de jury maar liefst een negen voor haar achterhandtechniek en overklaste daarmee 13 leeftijdsgenoten.

Zaterdag 30 april zal de laatste voorselectie in het Friese Boyl gehouden worden. De ontknoping vindt plaats op de finale in Tolbert, zaterdagavond 7 mei 2016.

Klik hier voor de uitslag bij de driejarige dressuurpaarden
Klik hier voor de uitslag bij de vier- tot zevenjarige dressuurpaarden
Klik hier voor de uitslag bij de driejarige springpaarden
Klik hier voor de uitslag bij de vier- tot zevenjarige springpaarden

Bron: Persbericht / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook