Ga naar hoofdinhoud

Drents duel: jury zet Franklin-zoon Metallic boven publiekslieveling Madison

Metallic (v. Franklin) met familie Tolner - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Paardenkrant-Horses.nl schreef het al na de Centrale Keuring van Drenthe: de Drentse fokkers laten dressuupaardenprovincie Brabant zien hoe het moet. En dat bleek ook in Ermelo op de Nationale Veulenkeuring Dressuur: het werd een hunebedden-battle tussen Metallic (v. Franklin) en Madison (v. Ferdinand). De laatste draafde er in de laatste ronde het beste overheen en had de meeste fans in het publiek, maar toch koos de jury voor Metallic. 

Toegegeven, het zijn twee veulens met extreem veel kwaliteit en Metallic (mv. Davino V.O.D. x Olivi) van T. Tolner uit Hooghalen liet zich in de eerste ronde beter zien. Maar de toeschouwers die alleen de kampioenskeuring zagen en de eerste ronde hadden gemist, zouden toch denken dat Madison (mv. Jazz x Flemmingh) van J. Zeewuster uit Sleen en de erven van De Jager uit Sleen, met zijn geweldige tweede ronde, het kampioenslint toekwam.

Geweldige kopgroep

Op 3 kwam Mirthe (Desperado x Tuschinski) van M. Tijssen uit Lienden te staan. De andere kampioensringveulens (totaal 11) zijn nakomelingen van Bojengel, In Style, Totilas, Franklin, Daily Diamond, Governor, Dettori en High Five US. Juryvoorzitter Toine Hoefs was te spreken over de kwaliteit: “We hebben genoten van de veulens en hier staat een geweldige kopgroep.”

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook