Ga naar hoofdinhoud

Dressuurhengsten op zoek naar de balans (fotoserie)

Voor de eerste officiële beoordeling van de dressuurhengsten verschenen donderdagmorgen twaalf driejarige dressuurhengsten en de driejarige Gelderse Floris (v.Negro) in de baan in Ermelo. In dit gezelschap ontbrak nr. 34 (Sorento x Jazz). De hengstenkeuringscommissie heeft recent besloten het onderzoek van deze hengst te beëindigen. Ook de twee vierjarige hengsten, die twee dagen eerder waren aangeleverd voor het vijftig dagen durende onderzoek, werden voorgereden.

De jonge dressuurhengsten, die vrijwel allemaal al goed te rijden zijn, zijn vaak nog wat zoekend in de aanleuning en naar de balans. Een goede indruk maakte de werkwillige 26 Foundation (Amazing Star x Jazz), die een goed achterbeengebruik en drie goede gangen toonde. Zeer positief ontwikkelt zich 31 Fairytale (Lord Leatherdale x Negro) die heel fijn te bewerken is.

Van de Armani-zonen toonde de grootramige 28 First Class (Armani x San Remo) al veel balans in galop. Ook 29 For You Two (Bordeaux x Ferro) maakte een goede indruk in galop. Van de drie zonen van Vivaldi heeft de elegante 37 Ferdinand (mv. Havidoff) een mooie houding maar is nog wat op zoek naar de balans en toonde 38 Flinstone B (mv.Ferro) een fijne galop maar is nog wat zoekerig in de aanleuning.

De twee vierjarige Ampere-zonen zijn duidelijk sterker en krachtiger in de beweging. De twee mochten iets meer lengte hebben in het lichaam, maar vielen op met veel tritt en extra spong in galop.

Klik hier voor de fotoserie van de hengsten.

2 reacties op “Dressuurhengsten op zoek naar de balans (fotoserie)

  • Jorieke van Cappellen

    Van een drie(!)-jarige kun je toch ook nog niet verwachten dat hij al helemaal in balans en in aanleuning loopt? Dat is een proces wat echt wel wat meer tijd in beslag neemt.

  • Karel de Lange

    @Jorieke van Cappellen
    Dat kan men al helemaal niet verwachten als zulke jonge paarden ook nog eens sterk achter de loodlijn worden getrokken waarbij de nek niet het voorgeschreven hoogste punt vormt. Nr. 43 krijgt het zelfs voor elkaar om het laterale voorbeen voor het diagonale achterbeen te laten landen. De onbalans kan haast niet groter zijn. Het is alleen jammer dat de hippische pers op dit terrein compleet verstek laat gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook