Ga naar hoofdinhoud

Dressuurhengsten vooraan in Schlieckau

De dressuurhengst  Dancing World (v. Dancier) behaalde vorige week in Schlieckau het hoogste totaalgemiddelde en won daarmee de test. De bruine, die dit jaar op de Hannoveraaanse zadelkeuring werd goedgekeurd, kwam gemiddeld uit op een 8,32. Ook op de tweede plaats was een dressuurhengst te vinden: Showdancer (v. Sir Donnerhall I, foto), hij scoorde als totaalgemiddelde een 8,31. 

Dancing World had met een 8,78 ook het hoogste dressuurgemiddelde te pakken.Hij scoorde 9’s voor het karakter en de draf, 8,5-en voor de stap en de galop, een 8,63 voor de rittigkeit, een 7,28 voor de aanleg als springpaard en een 7,75 voor de terreinproef. Klik hier voor een video van Dancing World. 

De als tweede in de totaaluitslag geëindigde Showdancer (v. Sir Donnerhall) van Gestüt Bonhomme, scoorde 8-en voor karakter, draf, galop, rittigkeit en de terreinproef. Zijn dressuurgemiddelde kwam uit op een 8,54, daarmee was hij op twee na beste. Met een dressuurgemiddelde van 8,58 nestelde de veilingtopper van de Oldenburger keuring 2011, Tomahawk (v. Temptation), zich tussen Dancing World en Showdancer. De bruine, die vorig jaar voor het megabedrag van 800.000 euro werd verkocht, stelde wat teleur in de zeventigdagentest en verloor vooral punten met de 6,42 voor de aanleg als springpaard.

De hoogste punten voor de springonderdelen werden behaald door Coupe de Alb (v. Coupe de Coeur), die op de Mecklenburger keuring van 2010 werd goedgekeurd. De schimmelhengst scoorde een 8,89 gemiddeld voor de springonderdelen en kwam aan dat hoge gemiddelde door onder andere een 9,5 voor de aanleg als springpaard.

Een net wat lager springgemiddelde was er voor de Nederlandse Evergold Fortuna (v. Berlin) van Peter Rinkes uit Pesse (Stoeterij Fortuna Hoeve). De schimmelhengst, die vorig jaar niet werd goedgekeurd op de Oldenburger hengstenkeuring, scoorde een 8,85 gemiddeld voor de springonderdelen. Hij kreeg toppunten voor het karakter (8,63), de rittigkeit (8), de aanleg als springpaard (9,08) en de terreinproef (8,25).

Klik hier voor de uitslagen. 

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook