Ga naar hoofdinhoud

Drie fokmerries in SELL veulenveiling

Fleur (v. Baltic VDL) - Foto: SELL Veulenveiling

SELL Veulenveiling veilt komende zaterdag voor het eerst ook drie interessante fokmerries uit lijntjes waarin de springgenen en prestaties diep verankerd liggen. Inzender van twee van deze springmerries is Peter Bastiaansen uit Tilburg. De fokker zag al tal van zijn veulens afgeslagen worden op SELL Veulenveiling Brabant en is benieuwd hoe de merries, die hij van de hand doet omdat hij zijn fokkerij wil inkrimpen, het gaan doen.

“Ik ben bijna 70 en wil geen acht of negen veulens per jaar meer fokken, dat wordt me te zwaar. Ik heb ook wel 18-jarige fokmerries, maar die koopt natuurlijk niemand”, verklaart hij de inzending van de jonge merries lachend.

Nabab de Reve-merrie

“De ene merrie, Hanora, is een Nabab de Rêve x Lux. Ze heeft drie veulens gehad, die allemaal zijn verkocht op de SELL. Ook dit jaar zit haar veulen, Nartan PB, erbij, een Matisse de Mariposa. Het lijkt heel goed, dus had ik haar terug gedekt met die hengst. Nu zijn we er alleen van de week achter gekomen dat Hanora niet meer drachtig is. Heel jammer, maar dat kan gebeuren.” Hanora verenigt de topspringhengsten Nabab, Lux en Pilot in haar pedigree en is een halfzus van Cartanora Z (v. Carthago), die onder de naam Cutting Edge op 1,50m niveau sprong. De andere fokmerrie van Bastiaansen is Fleur, een Baltic VDL uit een Indoctro-moeder, die verwant is aan Hanora. Fleur is een halfzus van 1,35m springpaard T (v. Lux) en de aangewezen hengst Coralis (v. Indorado). Ook het veulen van Fleur, eveneens een Matisse de Maripose, komt in Asten onder de hamer. De merrie is drachtig van Don VHP, het toppaard waarmee Harrie Smolders momenteel deelneemt aan de Wereldruiterspelen in Tryon.

Cornet-veulen

Of de dag nog niet druk genoeg wordt voor Bastiaansen, heeft hij nog een troef in de veiling zaterdag. En wat voor één! Cassanova PB is een zoon van Cornet Obolensky, het fenomeen dat al talloze Grand Prix-springpaarden voortbracht. Niet voor niets zijn Cornet-nazaten zeer gewild op veilingen en dat zal met Cassanova PB niet anders zijn. “Het is een heel goed veulen, uit een fantastische sportlijn. Grootmoeder Cutting Edge sprong 1,50m. Er is inderdaad veel vraag naar”, beaamt Bastiaansen. “Maar ik heb me vastgelegd voor de veiling, dus daar wordt hij verkocht. Natuurlijk ben ik wel benieuwd hoe hij het gaat doen. Dat weet je echter nooit, soms valt het mee, soms tegen. Ik hoop in elk geval dat het een gezellige avond wordt!”

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook