Ga naar hoofdinhoud

Vrolijke Guardian S-zoon kampioen Gelderse hengsten

Cat.nr 589 (Guardian S x Stuurboord) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De vrolijke en goed dravende cat.nr 589 (Guardian S x Stuurboord) is zojuist gehuldigd als kampioen van de Gelderse hengsten. Deze door R.G.C. Verspaandonk gefokte hengst uit de stam van Verdades kreeg in de tweede bezichtiging de handen al op elkaar en maakte ook in de derde bezichtiging meer los bij het publiek dan de even daarvoor gepresenteerde tuigpaardhengsten. Als een gevierde kampioen verliet hij de baan. 

Drie Gelderse hengsten mochten terugkomen voor de derde bezichtiging. Publiekslieveling daarbij was de indrukwekkend dravende, maar niet al te grote cat.nr 589 (Guardian S x Stuurboord). Een compleet paard is cat.nr 591 (High Five US uit volle zus Alexandro P), maar die brengt weinig bloedspreiding.

De derde hengst die in de ogen van de jury goed genoeg was voor de derde bezichtiging was cat.nr 593 (Casaron x Elegant). Cat.nr 586 (Edmundo x Wilson) bleef staan. Juryvoorzitter Reijer van Woudenberg meldde dat de hengst lichtvoetiger en krachtiger moest bewegen.

Groep 1

586 Edmundo x Wilson f. en ger. D.J. van Lavieren en M.J. van Bruggen 2e bez.
589 Guardian S x Stuurboord f. R.G.C. Verspaandonk, ger. N.G.C.M. Verspaandonk 3e bez.
591 High Five U.S. x Koss f. en ger. H.J. en F.J. Peters 3e bez.
593 Casaron x Elegant f. H.T.A. van Wee, ger. M.A. Klok 3e bez.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook