Ga naar hoofdinhoud

Drie hengsten van Reesink Horses slagen in 50-dagentest Adelheidsdorf

Cat.nr 478 (In Style x Oscar) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

In Adelheidsdorf was gisteren de eindbeoordeling van de dressuurhengsten na de 50-dagentest. Van Reesink Horses slaagden de drie hengsten Next Level (Desperado x Jazz), Neros (In Style x Oscar) en Bitburger (Bordeaux x Quattro) en verdienden hun goedkeuring voor het leven. De Secret-zoon Segantini werd de kampioen van de verrichting met 9,02 en een 8,31 was er voor de door Mariëtte van 't Hoff gefokte Fiancé (v. Foundation).

36 hengsten liepen de 50-dagentest en deden gisteren hun eindexamen. De in Hannover goedgekeurde hengst Segantini kreeg het hoogste gemiddelde. De driejarige zoon van Secret scoorde op bijna alle onderdelen een 9 of hoger. De donkerbruine hengst uit een Fidermark moeder kreeg van de juryleden de ideale score van 10,0 voor zijn werkwilligheid, maar overtuigde ook met zijn rittigkeit. Daarvoor kreeg hij een 9,5 van de juryleden en zelfs 9,75 van de testruiter. Voor het interieur en de algemene indruk werden nog eens twee scores van 9,5 gegeven. Vor de draf en de galop scoorde hij 9-ens en voor de stap een 8,5.

8,31 voor Fiancé

Nederlands succes was er met Fiancé. De op de Oldenburger zadelkeuring als reservekampioen naar voren gehaalde Foundation uit volle zus Four Legends KS v. Wynton kwam gemiddeld uit op een 8,31. Deze hengst werd gefokt door Mariëtte van ’t Hof uit Haarle en is van Gestüt Bonhomme.

Next Level slaagt met 8,15

De Desperado-zoon Next Level van Reesink Horses kreeg een totaalgemiddelde van 8,15 en daarmee was de hengst zesde van de 36 deelnemende hengsten. Next Level verdiende de definitieve goedkeuring bij het Oldenburger Verband. De jury beoordeelde de draf met een 8,0: “Goed door het lijf swingend en met een goed achterbeen”. Voor de galop kreeg de hengst een 8,5: “Heeft een zeer duidelijke bergop tendens en is krachtig”. De stap werd met een 7,5 beoordeeld. Volgens de jury en de gastruiter liet de hengst zich heel goed bewerken en van de gastruiter kreeg hij zelfs een 9,25, de verrichtingsjury gaf hem een 9,0.

Neros en Bitburger

Neros, die ook bij het KWPN in de tweede bezichtiging bleef staan, kwam uit de test met een 7,98 gemiddeld. Bitburger kwam met een gemiddelde van 7,97 ook bijna aan de 8. Neros en Bitburger zijn nu ook definiteif goedgekeurd bij het Oldenburger Verband.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook