Ga naar hoofdinhoud

Drie koningen van tuigpaardfokkerij geëerd op Driekoningen

Op de Hengstenkeuring Tuigpaard, die aanstaande zaterdag 6 januari op Driekoningen plaatsvindt, wordt ter ere van de drie koningen van de tuigpaardfokkerij een speciale show georganiseerd. Nakomelingen van de preferente hengsten Manno, Patijn en Waterman, gaan als team met elkaar de strijd aan om te bepalen wie van deze drie grootheden deze dag de Koning van Ermelo is.

De hengsten Manno, Patijn en Waterman zijn alle drie inmiddels overleden, maar hun invloed is nog altijd duidelijk zichtbaar op elk tuigpaardconcours of –keuring. Voor de organisatoren van de Hengstenkeuring Tuigpaard was dit een goede reden om de drie preferente koningen van de fokkerij nog eens eer te bewijzen.

Dé Koning van Ermelo

Dankzij de medewerking van vele eigenaren en rijders is er van elke hengst een team met nakomelingen samengesteld, dat aanstaande zaterdag de strijd met elkaar aan gaat. Samen met het publiek bepaalt een jury welk team hun voorvader dé Koning van Ermelo maakt.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!