Ga naar hoofdinhoud

Drie mini’s en één kleine maat Appaloosa erbij

Het Nederlands Appaloosa Stamboek is vier nieuwe dekhengsten rijker. Drie hengsten konden vandaag, zaterdag, in Ermelo worden goedgekeurd in de minimaat. Eentje valt in de kleine maat.

“We zijn trots op de nieuwe jaargang en er zeer tevreden mee. Opvallend is dat ze allemaal goed kunnen galopperen, zeker de mini’s. Dat was goed te zien tijdens de derde bezichtiging, het vrij bewegen. Daarin gingen alle hengsten ook in draf goed van de vloer, mooi opgericht en hadden ze ruimte in de galop”, aldus juryvoorzitter Jos van der Wal.

Tot beste mini-hengst werd Sam van ’t Gildeland (Joris van de Ledeacker x Ceulan Suran) uitgeroepen, die zich los in de Willem Alexanderhal extra presenteerde in draf. “Hij heeft veel hengstuitstraling, een fraai hoofd, sterke croupe, correct beenwerk en stapt correct. Daarnaast kan hij heel goed draven en prima galopperen”, aldus Van der Wal. Sam is van fokker H.J. van Kalkeren te Lienden en in mede-eigendom van D. van Kalkeren.

Goedgekeurd in de minimaat zijn ook Claudius (HCM Bucks Em Pac x Wantsley Sparks) van fokker C. Heemskerk te Rijnsburg en Gerald van Appaloosa’s de Fradiliaus (Manno van Veldzicht x Bayern’s Falco) van fokker Appaloosa’s de Fradiliaus uit België.

In de kleine maat werd Sultan (Butterfly Effect x Orion van Stal Ciroshet) van fokker A.J.M. van Vliet te Dreumel en mede-eigenaar A.J.D. Dibbits te Horssen goedgekeurd.

De kampioenskeuring voor de reeds goedgekeurde hengsten leverde geen nieuwe kampioenen op ten opzichte van vorig jaar. In de grote maat was de titel voor de zesde achtereenvolgende keer voor Peru’s Scen Tao (Pax x Gershwin), in de kleine maat voor de derde keer voor Butterfly Effect (Nord-Star x Apollo) en in de minimaat voor de tweede keer voor U-Phantasy of the Blue Stable (Phantasy Shadow of the Blue Stable x Happy of the Blue Stable).

 

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

 

Bron: Horses / De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook