Ga naar hoofdinhoud

Drie paarden verdienen wildcard voor WK-traject

Drie paarden verdienden vandaag bij Stal Groenendaal in Bunschoten een wildcard voor het selectietraject voor het WK jonge dressuurpaarden in Verden. Aangewezen zijn de vijfjarigen Don Juan de Hus (Jazz x Krack C) en Bekelaar's Diego (Valeron x May Sherif) en de zesjarige Coco Chanel (Sandreo x San Remo). “We hebben gedurende de dag gemiddeld een goede kwaliteit gezien en daaruit gekozen voor drie paarden die in onze ogen bij de beste WK-paarden van hun jaargang kunnen komen", aldus de selectiecommissie bestaande uit Wim Ernes, Johan Hamminga en Gert van den Hoorn.

De deelnemende combinaties moesten tijdens de wildcarddag het niveau tonen van de FEI-proef, zoals die gereden dient te worden tijdens het WK. “We gaven ze de vrijheid om hier onderdelen uit te rijden. Soms lieten we ze oefeningen op een andere lijn rijden of herhalen om goed te kunnen zien wat de paarden in huis hebben. Het uitgangspunt bij de selectie was om paarden te selecteren die zich de komende maanden zodanig kunnen ontwikkelen dat ze bij de top kunnen horen”, legt Wim Ernes uit. De selectiecommissie kon per leeftijdscategorie maximaal twee paarden een wildcard verstrekken. Bij de zesjarige paarden besloten ze slechts één wildcard toe te kennen. “Het waren gemiddeld goede paarden, maar doelstelling is om paarden te selecteren voor de top.”

De selectiecommissie ziet deze kwaliteiten in de over veel uitstraling en dito bewegingsmechanisme beschikkende Don Juan de Hus (Jazz x Krack C), de over veel potentieel beschikkende Bekelaar’s Diego (Valeron x May Sherif) die nu nog wat groen aandoet en de rijtypische en zeer correct voorgestelde Coco Chanel (Sandreo x San Remo).

De WK-selecties staan gepland op de volgende data:
•Dinsdag 2 april 1e selectie (preliminary proef)
•Dinsdag 9 april 2e selectie (preliminary proef)
•Vrijdag 19 april 3e selectie (preliminary proef/ trainingsadvies Johan Hamminga)
•Dinsdag 18 juni 4e selectie (hoofdterrein – finale proef/trainingsadvies Johan Hamminga)
•Maandag 1 juli 5e selectie hoofdterrein – finale proef/trainingsadvies/video-opname/veterinaire keuring)
•Dinsdag 16 juli 6e selectie (hoofdterrein – preliminary proef/trainingsadvies Johan Hamminga/definitieve selectie)

Het WK dressuur voor jonge dressuurpaarden is van 7 tot en met 11 augustus 2013.

Bron: Horses / KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook