Ga naar hoofdinhoud

Drie ponyhengsten verlaten NRPS-verrichtingsonderzoek

Diamant derde bezichtiging NRPSAfgelopen maandag toonden de NRPS-hengsten tijdens hun derde verrichtingsdag in Ermelo hun vorderingen niet alleen onder de eigen ruiter, maar ook met een jurylid in het zadel. Over de meeste rijpaardhengsten was de verrichtingscommissie goed te spreken. Een enkeling moet vóór het examen nog een flinke inhaalslag maken. Van de vier ponyhengsten wordt alleen Don Carino du Bois terugverwacht op het examen, dat plaatsvindt van 5 tot en met 7 januari.

De dag begon met de tweede beoordeling van de vijf rijpaardhengsten die de eerste dag in september gemist hebben: Cappuchino van de Helle (v. Casall), Eldorado van de Zeshoek (v. Clinton), Choco Prince (v. Contender), Corn Wild HE (v. Carolus II) en Estragon (v. Eldino). Deze hengsten lieten zich in de drie basisgangen zien onder hun eigen ruiter en maakten de eerste sprongetjes. Van deze hengsten leek Eldorado het best op weg. De andere vier kregen het nodige huiswerk mee. Omdat zij een beoordeling achter lopen, konden en wilden de commissieleden er nog niet al teveel van zeggen. Deze hengsten hebben nog een week of zes training voor de boeg voordat zij op 2 januari hun derde verrichtingsdag hebben.

De rijpaardhengsten die zich voor de derde keer lieten beoordelen en ook door een van de juryleden werden gereden, waren (op catalogusvolgorde) Grande Cristall (v. Gribaldi), Quidam B Z (v. Quasimodo), Caleandro (v. Cassini I), Diamant (v. Dollar de la Pierre), Florentino DBG(v. Florencio), Larscot (v. Leeroy), A Big Pleasure (v. Aachen) en Ricardo (v. Royal Hit). Deze hengsten presteerden naar behoren en in de meeste gevallen oordeelden de juryleden dat ze aanvoelden zoals het eruit zag. Deze acht doen begin januari examen, dan blijkt welke daadwerkelijk gehandhaafd blijven voor de fokkerij.

Van de ponyhengsten kon alleen Don Carino du Bois (v. Deinhard B) onder het zadel van Bart Bles voldoende overtuigen om het startrecht in de finale te verdienen. De andere drie lieten te weinig progressie ten opzichte van de voorgaande beoordelingen zien. De verrichtingscommissie vond het niet zinvol hen aan het examen te laten deelnemen en de hengstenkeuringscommissie nam dit advies over.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Sandra Nieuwendijk

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook