Ga naar hoofdinhoud

Drie spring- en twee dressuurhengsten krijgen BWP elitepredicaat

Kevin Staut met Kraque Boom

Naast de vijf ambassadeur-titels (de hoogste BWP-onderscheiding) kregen ook vijf hengsten het elitepredicaat op de BWP keuring in Lier. Het gaat de Europees Kampioen van Windsor 2009, Kraque Boom (v. Olisco), Hos d'O (v. Dollar de la Pierre) en de Holsteiner Cantario (v. Casiro I). Ook twee dressuurhengsten kregen het elitepredicaat: de KWPN'er Aaron (v. Florencio I) en  de SBS'er Bailamos Biolley (v. Sir Donnerhall I). 

Hos d’O en Cantario zijn beide nog actief op internationaal niveau. Karline de Brabander rijdt Hos d’O en Cantario wordt gereden door Gilles Thomas. Kraque Boom is al met pensioen. Hij was op het hoogste niveau actief met Kevin Staut en won onder andere het Europees Kampioenschap in Windsor. Hij werd naar België gehaald door Ludo Philippaerts.

Dressuurhengsten

De dressuurhengsten Aaron en Bailamos Biolley werden allebei onder een andere vlag geboren. Aaron (v. Florencio) werd gefokt door W. Oplaat uit Enschede en KWPN geregistreerd. Daarna werd hij Westfaals en NRPS goedgekeurd om vervolgens in België terecht gekomen. Inmiddels is hij ook BWP goedgekeurd en actief op het hoogste niveau onder Jeroen Devroe.

Bailamos Biolley werd in België geboren en bij het SBS geregistreerd.  In eerste instantie werd hij in Duitsland goedgekeurd. Daarna volgde een goedkeuring bij het SBS en vervolgens bij het BWP. Ook hij is actief in de internationale dressuursport.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/BWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook