Ga naar hoofdinhoud

Drie trekpaardhengsten goedgekeurd in België

In Rebecq (België) zijn vorige week op de nakeuring van de Koninklijke Maatschappij het Belgisch Trekpaard (KMBT) uiteindelijk drie trekpaardhengsten goedgekeurd voor de dekdienst in België. Dat zijn de nationaal kampioen van 2007 Pol van Hanseveld en de driejarige hengsten Charlo uit de Gavers en Souvenier van de Lindehoeve.

Met dit trio erbij heeft de fokker in België weer voldoende keus om een passende trekpaardhengst te selecteren.

De nationaal kampioen van 2007 Pol van Hansevelde (v. Jim van Niesenhof) is een hengst met goede verhoudingen, veel uitdrukking in de benen en beste voeten. De stap is voldoende en in draf is voldoende in cadans.

De zwarte Charlo van Luc van Landschoot (v. Buffalo van ’t Camillenhof) heeft een stoere uitstraling en is mooi van type met een lange en schuine schouder, een sterke korte rug en een iets hellende croupe. Charlo heeft goede voeten maar staat snel onderstandig. De stap zou voor ruimer mogen zijn en hij zou achter de hakken mooier bijeen mogen houden. De draf was ruim met voldoende kracht vanuit de achterhand.

Verrassend was de goedkeuring van bruinschimmel Souvenir. (v. Wisky van de Sloes). Souvenir is niet erg groot, de halsaanzet is wat zwaar en komt diep uit de borst. Hij heeft een lange schuine schouder, die op een ver in de rug doorlopende schoft aansluit. Het beenwerk, dat de nodige kwaliteit en uitdrukking mist en waarvan de achterbenen mooier gehoekt mogen zijn, wordt matig correct maar voldoende krachtig gebruikt.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.