Drie VDL-hengsten in top 5 veeldekkers

Jur Vrieling met Carrera VDL - Foto: still Youtube.com

In 2017 werden bij het KWPN 5.500 springveulens geregistreerd. In de top vijf van veeldekkers staan drie hengsten van VDL Stud en twee hengsten van Team Nijhof. Koploper met 163 geregistreerde veulens is de twaalfjarige hengst Carrera VDL (Cardento x Baloubet du Rouet).

In 2016 voerde Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek x Carolus II) de lijst aan. De zesjarige hengst staat nu met 161 veulens op de tweede plaats. De zeventienjarige Harley VDL (Heartbreaker x Carthago) staat met 136 veulens op de derde plaats. Een jaar eerder bezette de onlangs preferent verklaarde hengst de vierde plek.

Eerste jaargang

De Holstein gefokte Chapeau TN (Clearway x Quintero) werd in 2016 bij het KWPN goedgekeurd. Uit zijn eerste jaargang werden in 2017 125 veulens geregistreerd waarmee de zesjarige hengst op de vierde plek staat.

Derde VDL-hengst

De zesjarige Cohinoor VDL (Cornet Obolensky x Stakkato) is de derde VDL-hengst in de top 5. Van deze Hannoveraans gefokte en als driejarige bij het KWPN goedgekeurde hengst werden 117 veulens geregistreerd.

702 veulens deze 5 hengsten

Van het totaalaantal van 5.500 bij het KWPN geregistreerde springgefokte veulens in 2017 stammen er in totaal 702 veulens af van deze vijf hengsten (13 procent).

Klik hier voor meer informatie over de geregistreerde springveulens in 2017.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.