Ga naar hoofdinhoud

Driejarige Cornet Obolensky-zoon topper Ekestrian online veiling

Dit jaar werd voor het tweede jaar de Ekestrian Online Elite veiling gehouden. Ekestrian is een Frans veilingplatform dat zich kenmerkt door de verkoop van uitzonderlijke moederlijnen, allen nakomelingen van 5* hengsten. De veilingtopper was met 31.000 euro de Cornet Obolensky-nazaat uit de Quidam de Revel-dochter Quidamie Spring R.S.

De Ekestrian veiling is opgericht door Xavier Leredde van Haras des Rouges en Olivier Jouanneteau van Haras de Villers. Beiden waren internationale topruiters en hebben op het hoogste niveau gereden. Leredde was de ruiter van Jalisco B (v.Alme) en diens nakomeling Papillion Rouge, en Jouanneteau reed de topmerrie Ueleme (v.Nelfo du Mesnil), welke lijn gezien werd als één van de beste moederlijnen van Frankrijk.

Totale opbrengst

Met een totale opbrengst van 284.000 euro was de online veiling een succes. 23 paarden werden er geveild waarvan vier jonge paarden, zeven embryo’s en twaalf veulens. 31.000 euro werd er neergeteld voor de SBS goedgekeurde hengst van Cornet Obolensky, uit een nichtje van het CSIO5* 1,60m paard Zypern 4 (v.Landos). Maar liefst 21.000 euro werd er online overgemaakt voor een embryo van, hengst van het jaar 2000, Nimmerdor uit de dochter van Cor de La Bryère, Nepenta. Bij de veulens werd het hoogste bedrag van 16.500 euro betaald voor een Cornet Obolensky-zoon uit de volle zus van Nick Skelton’s Arko III (v.Argentinus).

Bekijk hier het resultaat van de veiling.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.