Ga naar hoofdinhoud

300.000 euro voor Buckingham-zoon, 100.000 euro voor Nederlandse Diamant

Cat.nr 15 (v. Diamant de Semilly)

De Hannoveraanse Bordeaux-zoon Buckingham (Bordeaux x Rousseau) doet goede zaken op de DSP-keuring in München-Riem. Twee van zijn drie voorgestelde zonen werden goedgekeurd, eentje kreeg een premie en die laatste werd de absolute veilingtopper. Voor 300.000 euro werd cat.nr 44 (Buckingham x Sir Donnerhall I) gekocht door Sissy Max-Theurer. Bij de springpaarden was niet de kampioen, maar de door C. van der Heijden uit Valkenswaard gefokte (en niet geprimeerde) en Ferienhof Stücker en Ton Michiels voorgestelde cat.nr 15 (Diamant de Semilly x Cassini I) de veilingtopper met een prijs van 100.000 euro.

Precies een ton betaalde Max-Theurer ook nog voor de premiehengst cat.nr 72 (Millennium x San Amour I) en een tweede springhengst bracht datzelfde bedrag op: cat.nr 5 (Calido I x Cristo) met 72.000 euro werd ook cat.nr 32 (Antango x De Chirico) goed betaald. Net iets minder was er voor de springkampioen. Cat.nr 14 (Coupie x Konkorde) wisselde voor 70.000 euro van eigenaar. Gemiddeld werd er 36.269 euro voor de hengsten betaald (goedgekeurde hengst: 49.741,94 euro).

Klik hier voor alle prijzen

Cat.nr 15 (v. Diamant de Semilly)

Cat.nr 44 (v. Buckingham):


Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook