Ga naar hoofdinhoud

DSP-keuring verplaatst naar Neustadt-Dosse

Update

De DSP Hengstenkeuring in München-Riem zou woensdag 20 januari beginnen en alles werd al in gereedheid gebracht. Maandag ging kort voor 18.00 uur een streep door de rekening: de lokale overheid trok de eerder gegeven toestemming voor het evenement in. Nu is duidelijk dat de keuring wordt verplaatst naar Neustadt-Dosse in de deelstaat Brandenburg.

Het stamboek heeft vandaag toestemmingen gekregen om de keuring in Neustadt-Dosse in de Graf-Von-Lindenau-Halle te organiseren. Daarbij is er wel één voorwaarde: er mogen maximaal 50 personen gelijktijdig in de hal zijn.

Gewijzigd programma

De start van de keuring wordt een dag uitgesteld. De keuring begint met de springhengsten op donderdag (straat en eerste keer vrijspringen) en op vrijdag worden er na een tweede keer vrijspringen gekeurd en geprimeerd.

Zaterdag en zondag komen de dressuurhengsten in de baan: op zaterdag op de straat en aan de longe, op zondag wordt er na het vrijbewegen gekeurd en geprimeerd. De hengsten worden vervolgens geveild in de week daarop middels een onlineveiling.

Harde lockdown

Duitsland is al vanaf half december in een harde lockdown waarbij alleen essentiële winkels nog zijn geopend. Net zoals in Nederland, maakt de Duitse overheid zich grote zorgen over de verspreiding van de Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten van het coronavirus. Daarom wordt er vandaag overleg gevoerd tussen bondskanselier Angela Merkel en de minister-presidenten van de deelstaten.

Beieren vs. Brandenburg

Daarbij is de Beierse minister-president Markus Söder eerder aan de voorzichtige kant en daarmee kan het intrekken van de toestemming in München-Riem te maken hebben. De koers van Brandenburg is wat milder.

De cijfers zijn overigens in Neustadt-Dosse slechter dan in München. Kreis Ostprignitz-Ruppin (waartoe Neustadt-Dosse behoort) meldde 320,7 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen, in München is dat minder dan de helft (114,4).

Lees ook:

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook