Ga naar hoofdinhoud

HK DSP: Premiehengst van Zackerey voor 206.000 naar Stal Brinkman

De onlineveiling van de hengsten die vorige week werden goedgekeurd op de DSP-keuring in Neustadt-Dosse liep eigenlijk donderdag al af, maar een overbelaste server gooide roet in het eten. Vanavond werd de veiling voortgezet en Koen Brinkman, zijn vriendin Yardena van Es en Gerard Korbeld haalden de premiehengst cat.nr 75 (Zackerey x Don Juan de Hus)  naar Nederland voor 206.000 euro.

“Een heel complete hengst in onze ogen. We hadden hem al thuis bekeken en ook op de keuring liet hij zich heel goed zien met veel balans en kracht”, vertelt Koen Brinkman over de nieuwe aankoop.

Ellenlang biedduel brengt kampioen op 630.000 euro

Brinkman cs. zaten ook de azen op de kampioen en bekeken ook die hengst voorafgaand aan de keuring al thuis. Die hengst kwam donderdag al op een prijs van 285.000 euro (bod uit Zwitserland) en daar kwam vandaag nog meer dan de helft bij.  

De drie die donderdag vochten om deze cat.nr 30 (Benicio x Don Diamond) – een partij uit Zwitserland en twee partijen Duitsers – zetten het duel vanavond voort. De hengst werd na een ellenlang biedduel (meer dan 250 biedingen en bij de zes ton nog steeds in stapjes van 1.000 euro) verkocht voor 630.000 euro. Hij kwam in handen van één van de Duitse partijen.

Helgstrand betaalt 300.000 euro voor Ibiza

Een hengst werd vlot verkocht (voor de site het begaf): Helgstrand was er als de kippen bij met een bod van 300.000 euro voor premiehengst cat.nr 26 (Ibiza x Sunny-Boy). De andere bieders gaven daarna op.

Nog een over een ton

Nog een hengst ging over de ton: cat.nr 53 (Fürst Wilhelm x Fürst Scheurenhof) bracht 110.000 euro op. 96.000 euro was er voor de geprimeerde cat.nr 70 (Vitalis x Diamond Hit).

Reesink en Schep

De door M.F. Hazeleger gefokte cat.nr 55 (Glamourdale x Krack C) van Egbert Schep en cat.nr 51 (For Romance I x Fidertanz) van Reesink Horses kwam ook in de veiling. cat.nr 55 komt voor 25.500 euro (terug) naar Nederland, Reesinks cat.nr 51 blijft voor 61.000 euro in Duitsland.

De veiling is nog niet afgelopen.

Klik hier voor de veilingsite

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook