Ga naar hoofdinhoud

HK DSP: Dressuurkampioen van Benicio, 22 hengsten goedgekeurd

Cat.nr 30 (Benicio x Don Diamond) - Foto: DSP

De DSP keuring, die op het laatste moment verplaatst moest worden van München naar Neustadt-Dosse, zit er op. Naast de 12 springhengsten die vrijdag al werden goedgekeurd, kregen vandaag 22 dressuurhengsten een dekbrevet. Kampioen van de keuring werd cat.nr 30 (Benicio x Don Diamond).

In totaal werden vijf van de 22 hengsten geprimeerd, opvallend daarbij de invloed van Diamond Hit. Hij leverde direct een premiehengst, twee keer is hij moedersvader van een premiehengst en bij de kampioen komt hij ook nog in de pedigree voor als vader van Don Diamond.

De kampioen:

https://www.facebook.com/clipmyhorse/videos/421786512598966

Naast de kampioen werden cat.nr 26 (Ibiza x Sunny-Boy), cat.nr 39 (Diamond Hit x Johnson), cat.nr 50 (For Romance x Diamond Hit), cat.nr 70 (Vitalis x Diamond Hit) en cat.nr 75 (Zackerey x Don Juan de Hus) geprimeerd.

Nederlandse inzendingen

Drie ‘Nederlandse’ hengsten (Nederlandse fokker of eigenaar) namen deel aan de keuring. Twee daarvan werden goedgekeurd: de door M.F. Hazeleger gefokte cat.nr 55 (Glamourdale x Krack C) van Egbert Schep en cat.nr 51 (For Romance I x Fidertanz) van Reesink Horses.

De derde, cat.nr 69 (Toto jr x Dream Boy) die werd geboren bij I.M. Schrama uit Erp, werd niet goedgekeurd.

Volledige uitslag

Springhengsten: Eldorado levert kampioen

12 springhengsten werden goedgekeurd en cat.nr 14 (Eldorado van de Zeshoek x Diarado x Calido I) van Matthieu Beckmann werd naar voren gehaald als kampioen.

Cat.nr 14 (Eldorado van de Zeshoek x Diarado) – Foto: DSP/Björn Schröder

Premie voor Zinedream van VDL

In totaal werden naast de kampioen nog drie hengsten geprimeerd. Het gaat om cat.nr 1 (Balou du Rouet x Arpeggio), cat.nr 19 (Hickstead White x Diarado) en cat.nr 24 (Zinedream x Lordanos). Die laatste stond in het boekje op naam van Heinrich Ramsbrock, maar is eigenlijk een Nederlandse inzending. De hengst is van de VDL Stud in Bears.

Volledige uitslag

De kampioen

De Zinedream van VDL:

https://www.facebook.com/VdlStud/videos/1064505290708730

Een springhengst van Schep goedgekeurd

Egbert Schep had vorig jaar al twee hengsten op de DSP-keuring en dit jaar kreeg hij er drie geselecteerd: de door M.A.M. Trommelen uit Dongen gefokte cat.nr 15 (Harley VDL x Ekstein), de door L. Kajuiter en E.C Vos-Antonucci uit Zevenhuizen gefokte cat.nr 20 (Janeiro x Taloubet Z). Cat.nr 15 werd niet goedgekeurd, cat.nr 20 wel.

De door M.F. Hazeleger gefokte cat.nr 55 (Glamourdale x Krack C) van Schep komt in de baan bij de dressuurhengsten.

Nederlandse inzendingen

Bij de springhengsten werd verder de door G.F.M van den Berg uit Sint-Oedenrode gefokte cat.nr 22 (Tangelo van de Zuuthoeve x Clinton), hij werd niet goedgekeurd. Ton Vullers en Otto Boje-Schoof stellen samen het eigen fokproduct cat.nr 23 (Untouchable x Hickstead) voor. Hij werd niet goedgekeurd.

Bij de dressuurhengsten mag ook cat.nr 69 (Toto jr x Dream Boy), die werd geboren bij I.M. Schrama uit Erp naar de DSP-hoofdkeuring. De in Duitsland geboren cat.nr 51 (For Romance I x Fidertanz) is van Reesink Horses.

Zes Secrets, vier keer Vitalis

Bij de dressuurhengsten heeft Secret de overhand in de collectie met zijn eerste jaargang. Maar liefst zes Secrets mogen naar de DSP-hoofdkeuring. Voor Vitalis was het vier keer raak en Ibiza levert drie hengsten voor de hoofdkeuring.

De Nederlandse hengstenlijnen van Zack (via Secret, maar ook via diens vader Sezuan, Zackerey en Zoom) en Vivaldi (direct, via Vitalis en via Ibiza) zijn goed vertegenwoordigd.

Handige links

Klik hier voor het programma
Klik hier voor de livestream
Klik hier voor de collectie springhengsten
Klik hier voor de collectie dressuurhengsten
Klik hier voor de collectie op HorseTelex

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook