Ga naar hoofdinhoud

HK DSP: Kampioenshengsten van De Kooning en Coupie

Update
Foto: deutsches-sportpferd.de

De kampioenen van de DSP-keuring in München-Riem zijn bekend. Bij de dressuurhengsten werd cat.nr 52 (De Kooning x Destano) en bij de springhengsten mocht cat.nr 14 (Coupie x Konkorde). Opvallend is dat deze laatste hengst, in tegenstelling tot de andere premiehengsten, al vier jaar is. Bij de dressuurhengsten was er verder onder andere een premie voor een zoon van Apache, cat.nr 33 (mv. Lord Falo S). In totaal werden zeven dressuurhengsten en drie springhengsten geprimeerd. 

Premiehengsten dressuur

Cat.nr 52 (De Kooning x Destano)
Cat.nr 33 (Apache x Lord Falo S)
Cat.nr 38 (Bon Coeur x Rotspon)
Cat.nr 44 (Buckingham x Sir Donnerhall I)
Cat.nr 51 (De Kooning x Christ)
Cat.nr 58 (Don Romanov x San Amour I)
Cat.nr 72 (Millennium x San Amour I)
Cat.nr 79 (Sir Heinrich x De Niro)

Springhengsten

Cat.nr 14 (Coupie x Konkorde)
Cat.nr 25 (Orlando x Askari)
Cat.nr 27 (Snapjet x Come On)

40 hengsten goedgekeurd, daaronder Cornet van Egbert Schep

Op de DSP Hengstenkeuring in München-Riem zijn 40 hengsten goedgekeurd. 23 dressuur- en 17 springhengsten kregen groen licht voor de fokkerij. Daaronder een van de twee hengsten van Egbert Schep (cat.nr 13 v. Cornet Obolensky). Maar er was nog meer Nederlands succes: twee Nederlandse fokproducten werden goedgekeurd. Een door C. van der Heijden gefokte Diamant en een door J. Otten gefokte Durango VDL.

Waar het voorheen vooral Team Nijhof was die de weg naar de DSP-hengstenkeuring in München-Riem wist te vinden, zijn er dit jaar een aantal andere Nederlandse inzenders op de keuring. Egbert Schep kreeg de door Peter Bastiaansen uit Tilburg gefokte cat.nr 13 (Cornet Obolensky x Quaprice Z) goedgekeurd. De door C.G. Vernooy gefokte cat.nr 21 (Hermantico x Cantos) werd niet goedgekeurd. Datzelfde gold voor cat.nr 29 (Vagabond de la Pomme x Goldfever I) van de VDL Stud.

Twee Nederlandse fokproducten

Dan zijn er ook nog twee Nederlandse fokproducten onder de 17 goedgekeurde springhengsten: de door C. van der Heijden uit Valkenswaard gefokte cat.nr 15 (Diamant de Semilly x Cassini I) en de door J. Otten uit Hoogersmilde gefokte cat.nr 17 (Durango VDL x Veron).

Dressuur: springgefokte hengst van Bindels

In de dressuur was er Nederlands succes met goedgekeurde zonen van Antango, de kersverse keurhengst Apache en Johnson. Eén van de 59 dressuurhengsten werd in Nederland gefokt. Deze cat.nr 46 werd geboren in de stallen van Sjaak Bindels in het Limburgse Siebengewald en heeft opvallend genoeg een meer springgerichte pedigree: Coco Bongo Boy x Calido I x Carthago Z. Hij werd niet goedgekeurd.

Klik hier voor alle goedgekeurde hengsten

Programma

Donderdag 24 januari
8.30 uur: straat
13.00 uur: vrijbewegen dressuurhengsten
17.00 uur: vrijbewegen springhengsten

Vrijdag 25 januari

8.30 uur: longeren dressuurhengsten
14.00 uur: vrijspringen springhengsten

Zaterdag 26 januari

10.00 uur: presentatie veilinghengsten
11.15 uur: primering en kampioensring
12.15 uur: DSP merriekampioenschap
14.00 uur: veiling

Handige links

Bekijk hier de springcollectie
Bekijk hier de dressuurcollectie
Bekijk hier de collectie op Horsetelex
Livestream
Cat.nr 13 (v. Cornet Obolensky)

Cat.nr 15 (v. Diamant de Semilly)

Cat.nr 17 (v. Durango VDL)

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook