Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders vinden weg naar DSP-keuring

Foto: deutsches-sportpferd.de

Waar het voorheen vooral Team Nijhof was die de weg naar de DSP-hengstenkeuring in München-Riem wist te vinden, zijn er dit jaar een aantal andere Nederlandse inzenders op de keuring die aankomend weekend plaats vindt. Egbert Schep gaat met twee hengsten naar het zuiden van Duitsland, Herman Seiger heeft er eentje (uiteraard een Comme il faut) en ook de VDL Stud gaat met een hengst naar de keuring. 

Egbert Schep kreeg de door Peter Bastiaansen uit Tilburg gefokte cat.nr 13 (Cornet Obolensky x Quaprice Z) en de door C.G. Vernooy gefokte cat.nr 21 (Hermantico x Cantos) geselecteerd. Herman Seiger gaat met zijn zelfgefokte cat.nr 10 (Comme il faut x Heartbreaker) naar de keuring en de VDL Stud stelt cat.nr 29 (Vagabond de la Pomme x Goldfever I) voor. Dan zijn er ook nog drie Nederlandse fokproducten onder de 31 springhengsten op de keuring: de door C. van der Heijden uit Valkenswaard gefokte cat.nr 15 (Diamant de Semilly x Cassini I), de door J. Otten uit Hoogersmilde gefokte cat.nr 17 (Durango VDL x Veron) en de door Henk van Wijlick uit zijn topmerrie Bodina W (v. Balou du Rouet, moeder van drie goedgekeurde hengsten) gefokte cat.nr 19 (v. Grand Slam VDL).

Dressuur: springgefokte hengst van Bindels

In de dressuur is er onder andere Nederlandse invloed via het bloed van Antango, Apache, Bordeaux (drie keer een zoon van Buckingham), Don Juan de Hus, Don Olymbrio, Goldberg, Johnson en Zack. Eén van de 59 dressuurhengsten werd in Nederland gefokt. Deze cat.nr 46 werd geboren in de stallen van Sjaak Bindels in het Limburgse Siebengewald en heeft opvallend genoeg een meer springgerichte pedigree: Coco Bongo Boy x Calido I x Carthago Z.

Bekijk hier de springcollectie
Bekijk hier de dressuurcollectie
Bekijk hier de collectie op Horsetelex

Cat.nr 10 (v. Comme il faut)

Cat.nr 13 (v. Cornet Obolensky)

Cat.nr 21 (v. Hermantico)

Cat.nr 29 (v. Vagabond de la Pomme)

Cat.nr 46 (v. Coco Bongo Boy)

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook