Ga naar hoofdinhoud

Dubbelslag voor Hotspot in hengstencompetitie

Mathijs van Asten met Hotspot. Foto: Horses-Tamara van de Krol

Hotspot was vanavond de grote winnaar van de Blom-hengstencompetitie. Met een mooie foutloze ronde won de scherpe zoon van Hors la Loi II met Mathijs van Asten in het zadel de competitie in de klasse L. En vervolgens was de KWPN-hengst ook nog eens de snelste in de barrage en won hij de finale.

Even leek het erop dat Hanley met de hoogste eer zou gaan strijken. De zoon van Tornesch sprong met Caroline Müller een prima nulronde, in tegenstelling tot concurrenten als Heart Touch, Heathrow en Hermantico, die ook allemaal nog kans maakten pop de eindoverwinning.

Chapeau in de fout

Maar nadat ook concurrent Chapeau de fout in was gegaan, bleef Hotspot als laatste deelnemer dan toch nog nul, waardoor Hanley alsnog naar de tweede plaats werd verdrongen en Cohinoor (v. Cornet Obolensky) derde werd.

0,01 sneller

In de barrage was Hotspot weer de laatste starter. Mathijs van Asten reed zijn pittige vos binnendoor naar de laatste hindernis en zette 0/39.94 op het bord, 0,01 (!) sneller dan Hampshire VDL (v. Arezzo VDL), gereden door Lennard de Boer.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook