Dure Quantensprung-zonen in dressuurtest Münster-Handorf

Cat.nr 81 (Quantensprung x Fidertanz x Hohenstein) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

Op de eerste Duitse sporttest van 2018 voor dressuurhengsten vandaag in Münster-Handorf staan opvallende namen op de startlijst. Zo maken de veilinghengsten Quando Unico (Quantensprung x Fidertanz, op de keuring in Hannover verkocht voor 280.000 euro) en de voor 200.000 geveilde Quantissimo (Quantensprung x Distelzar) hun opwachting. Quattroporte (Quantensprung x Stedinger, voor 270.000 gekocht door Andreas Helgstrand) is de opvallende afwezige van het trio dure Quantensprung-zonen. De sporttest in live te volgen via ClipMyHorse.

Quando Unico van Gestüt Sprehe zakte voor de 14-dagentest in Schlieckau en loopt nu zijn eerste sporttest. De door Burkhard Wahler gefokte Quantissimo van Gut Staffelde slaagde vorig jaar met 8,35/8,4 voor de test in Schlieckau. Quattroporte verscheen in 2017 alleen op de hengstenshow van Klatte. Op naam van fokker Burkhard Wahler werd de hengst vorig jaar aangemeld voor de 50-dagentest in Adelheidsdorf maar werd daar niet aangeleverd en hij staat ook nu niet op startlijst.

Vierjarigen

Verdere opvallende namen bij de vierjarigen zijn: Dohnanyi (De Niro x Lauries Crusador) die vorig jaar derde werd op de Bundeschampionate en in de 14-dagentest in Neustadt een dressuurscore van 8,16 behaalde en de in Mecklenburg gekeurde Escurio (Escolar x De Kooning) die nipt slaagde voor de 14-dagentest in Schlieckau.

Kampioen His Moment

De Trakehner kampioen van 2016 His Moment (Millennium x Le Rouge), die vanwege zijn spermakwaliteit door Andreas Helgstrand werd teruggebracht naar zijn voormalige eigenaren, staat eveneens op de startlijst.

Vijfjarigen

Feuertanz (Foundation x Breitling W) van Gestüt Schafhof slaagde voor zijn 14-dagentest en loop nu zijn eerste sporttest. De Zonik-zoon Zonik One (mv. Depardieu) was vorig jaar nog een  Schockemohle-hengst, slaagde voor zijn 14-dagentest en is nu aangemeld door Wilhelm Holkenbrink. Op de startlijst staat verder For Emotion (Foundation x Sandro Hit, uit Bundeskampioene Samira). De hengst werd door Andreas Helgstrand voor op de PSI aangeschaft voor half miljoen en kreeg op de Deense hengstenkeuring de deksel op zijn neus. Daarna werd hij verkocht aan Anna Kasprzak.

Kampioenen Oldenburg

Verder onder andere Bonds (Benicio x Sir Donnerhall I), kampioen van de keuring in Oldenburg die vorig jaar een megastore in de sporttest behaalde en kampioen van de zadelkeuring Zodiac (Zonik x Donnerschwee) die al eerder goede sporttesten liep.

Klik hier voor de catalogus.

Klik hier voor de startlijst vierjarigen.

Klik hier de startlijst vijfjarigen.

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.