Ga naar hoofdinhoud

Duurste Hannoveraan naar Nederland

Op de veiling van Hannoveraanse rijpaarden en veulens die gisteren in Verden gehouden werd, werd het duurste paard naar Nederland verkocht. De vijfjarige Blue Hors Romanov-zoon Reminder werd voor 43.000 euro afgeslagen. Maar duizend euro goedkoper was het duurste veulen, Dollar Girl van De Niro ging voor 42.000 euro naar Denemarken.


82 dressuur en springpaarden werden geveild in Verden. De gemiddelde prijs kwam op 14.195 euro. De vijfjarige Reminder, die ook als veulen in Verden werd geveild, werd via de telefoon naar Nederland verkocht. Het duurste springpaard werd voor 35.000 euro afgeslagen. De vierjarige Silverado is een zoon van Stolzenberg uit de KWPN-merrie Lareina (v. Hurricane) en de ruin vertrekt naar Zweden. Meer dan de helft van de paarden werd over de Duitse grens verkocht.

50 veulens kwamen onder de hamer met als kopstuk de dochter van De Niro, Dollar Girl. De fokker Gerold Gögele verkocht in de afgelopen 24 maanden vijf veulens van de De Niro voor meer dan 26.000 euro per stuk. De gemiddelde prijs van de veulens was 7000 euro.

Kijk hier naar een video van Reminder.

Bron Horses/Hannoveraner Verband

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook