Ga naar hoofdinhoud

Duurste veulen Veulenveiling Holstein in Hamburg levert 26.500 euro op

Million Dollar x Quite Capitol Foto catalogus veiling Holsteiner Verband

In Hamburg vond donderdag de veulenveiling van het Holsteiner Verband plaats. Acht interessant gefokte veulens, waaronder vier kinderen van Casall, kwamen onder de hamer. Een hengstveulen van Million Dollar uit een dochter van Quite Capitol werd als duurste afgeslagen. Hij kreeg voor 26.500 euro een nieuwe eigenaar.

Het bont getekende vosveulen uit de Plot Blue-hengst Million Dollar stamt uit de merrielijn van de in Zweden goedgekeurde hengst Colmar, die zelf ook op Grand Prix-niveau sprong. Er werd vlot geboden op het rassige hengstveulen en hij werd afgeslagen voor 26.500 euro.

Lijn Nintender

Voor 23.000 euro vertrok een hengstveulen van Casall uit een moeder van Loran naar Zweden. Uit dezelfde moederlijn komt de onder meer de goedgekeurde hengst Nintender (v. Namelus R) en internationale paarden als Rosalia la Silla (v. Cassini I) en Calando (v. Calypso I).

Tweede veulen Casall

Het eerste veulen in de veiling bracht 18.000 euro op. Het is een dochter van Casall uit de merrie Europa CM (v. Corrado I) die in 2016 van Casall het kampioensveulen aan de voet had. Uit de merrielijn komen onder meer de goedgekeurde hengsten Quality Time TN (v. Quantum) en Baldini I+II (v. Bachus). Ook Max Kühners Calle (v. Coriano) spruit uit de merrielijn en Cimano E (v. Unaniem) van Robert Smith.

Alle veulens werd boven de 10.000 euro verkocht.

2 van Clearway x Casall, 16.000 euro
4 van Del’Arko x Clearway, 13.000 euro
5 van Casall x Cornet Obolensky, 17.000 euro
7 van Casall x Contender, 17.000 euro
8 van Catch x Casall, 17.500 euro

Bron Facebook/ClipMyHorse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook