Ga naar hoofdinhoud

DvhGP: Henk Hekkert Fokker van het Jaar, maar kampioen voor Ria

update
Ria Hekkert met Klarinetty (v. Alexandro P) - Foto: Horses.nl
Henk Hekkert werd vanmiddag gehuldigd als Fokker van het Jaar op de Dag van het Gelders Paard, maar de kampioen bij de driejarige merries is voor zus Ria Hekkert. Klarinetty (Alexandro P x Upperville x Zep), één van de weinige Alexandro P-merries die door de familie Hekkert werd aangehouden. 

Het was nog wel even spannend in Ermelo. “Als ik dan nu maar voorbij m’n broertje ga”, zei Ria Hekkert langs de kant toen haar Klarinetty, broers Kaya-Amanda (Alexandro P x Farrington) en Jan Vonks Kerona (Alexandro x Victory) bij de laatste drie in de kopgroep hoorden. Juryvoorzitter Arie Hamoen liet Kaya-Amanda als eerste (en dus op de derde plaats) opstellen en daarmee was broer alvast verslagen, maar Klarinetty won het ook van Kerona.

Dagkampioen

In het dagkampioenschap was ook de hoogste eer voor Klarinetty, ze won het van de kampioen bij de ouderen Jansje MB (Floris BS x Fortissimo).

Twee Henkies strijden om de eer

Al voorafgaand aan het overkampen tussen het kampioensveulen bij de merrieveulens en de kampioen bij de hengstveulens stond het al vast: het zou een Henkie worden. De geweldig showende Henkie-zoon Nacho R (mv. Zilverster)  van de in Duitsland woonachtige fokker Rougour moest het afleggen tegen het merrieveulen Nikky (mv. Parcival) van fokker G. Stegeman uit Bant.

Nacho R uit de qua bloed ‘zeer vrije’ Leontine (Zilverster x Video x Pygmalion) is een echte showbink en liet met afstand de beste draf van de dag zien. Zijn moeder, de 25-jarige Leontine, had iets minder zin om in de hitte te draven en de ereronde bleef haar dan ook bespaard. De jury, onder leiding van Arie Hamoen, koos voor het merrieveulen Nikky (mv. Parcival x Indiaan) vanwege de functionaliteit in de beweging. “We waarderen het showen van het hengstveulen, maar we hebben toch gekozen voor de functionaliteit van de bewegingen van Nikky. Ook in galop.”

Vier merrieveulens en drie hengstveulens naar NVK

Naar de NVK mogen vier merrieveulens en drie hengstveulens. Naast kampioene Nikky zijn dat bij de merrieveulens Noa M (Henkie x Negro x Zep) die ook niet op de kopplaats had misstaan, Nadien M.C. (Alexandro P x Zichem) en Nina-Amanda. Een merrieveulen uit de gouden combinatie van Alexandro P x Amanda II (v. Farrington), die nu een keer niet op goud, maar op de vierde plaats terecht kwam.

Bij de hengstveulens mogen Nelson Rona (Wilson x Factor) en Niek-Woma (Expression x Vitens) nog een keer opdraven in Ermelo op de KWPN Kampioenschappen.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook