Ga naar hoofdinhoud

HK Denemarken: Volg de keuring live

Update

De Deense hengstenkeuring in Herning is vandaag begonnen met de presentatie aan de hand. 86 hengsten staan daarbij op de startlijst en daaronder een flink aantal oude bekenden van de Duitse keuringen 2018 en de KWPN Hengstenkeuring 2019. De Deense hengstenkeuring kent in vele opzichten haar weerga niet, maar het evenement op afstand volgen is in 2019 nog altijd lastig. Een catalogus is bijvoorbeeld niet online beschikbaar en de livestream via ClipMyHorse.tv laat het deze editie vaak zitten. 

De startlijsten voor de hengstenkeuring zijn wel online inzichtelijk via online.equipe.com en HorseTelex. Aan de hand verschijnen deze ochtend 86 hengsten, daarvan 27 springhengsten en 49 dressuurhengsten. Bij de springhengsten is cat.nr 14 Jewel ASK Z (Jaguar van Paemel x Diamant de Semilly) een oude bekende uit Nederland. Met cat.nr 204 was hij geselecteerd voor de 2e bezichtiging in Den Bosch, maar daar verscheen hij niet omdat hij voor die tijd al was weggekaapt door Stutteri ASK, de springpaardentak van Blue Hors.

Dressuurhengsten

Bij de nieuwe jaargang dressuurhengsten zijn onder andere de kampioenen van de keuringen in Westfalen en Oldenburg (Global Player en Danciero) present en hetzelfde geldt voor de Hannoveraanse veilingtoppers Vivino (v. Vivaldi) en Lord Europe (v. Lord Leatherdale). Van de KWPN-keuring staan Blue Hors Livius (v. Gotcha-Utopia), Lance V.O.D. (v. Glamourdale), L.A. Zonik (v. Zonik) en de Gelderse hengst Kardieno (v. Dante Weltino) op de startlijst.

Handige links

Programma
Livestream ClipMyHorse.tv
Startlijsten
Collectie HorseTelex
Bijschrijvingen

Video’s

Bekijk hier enkele video’s van de collectie hengsten van dit jaar:
Global Player (v. Grand Galaxy Win ), kampioen Oldenburg:

Giovanni Bell (Grand Galaxy Win x Don Romantic):

Kardieno (v. Dante Weltino):

Kremlin MD (v. Governor), kampioen KWPN 2018:

Jovian (v. Apache):

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook