Ga naar hoofdinhoud

Iron en Blue Hors Monte Carlo toppers 14-dagentest Denemarken

Cat. nr. 362 Monte Carlo TC (Dream Boy x United) Foto: Jacquelien van Tartwijk
Direct na de Deense hengstenkeuring in Herning bleven alle goedgekeurde hengsten tien dagen op het testcentrum in Tørring, waar het karakter werd beoordeeld. Daarvoor slaagden alle hengsten. Een aantal hengsten bleef nog vier dagen langer op het centrum, zodat de test ook kan gelden als een Duitse 14-dagentest met punten. Topper was de Ibiza-zoon Iron (mv. Hohenstein) en de op één na hoogste punten waren voor de KWPN-premiehengst Blue Hors Monte Carlo (Dream Boy x United).

Beide hengsten kregen bijna dezelfde punten: Iron van Helgstrand Dressage kreeg een 10 voor het interieur, een 8 voor de stap, een 9 voor draf, galop en rittigkeit (jury en gastruiter), Blue Hors Monte Carlo van Stoeterij Blue Hors, fokker Tim Coomans, Joop van Uytert en Nico Witte kreeg een 10 voor het interieur, een 8 voor de stap, een 9 voor de draf, galop en rittigkeit (jury) en een 8,5 voor de rittigkeit van de gastruiter.

Nederlandse hengsten

Ook de andere Nederlandse hengsten sloten hun 14-dagentest met een goed resultaat af. Vitalis’ volle broer My Vitality (v. Vivaldi) kreeg een 10 voor het interieur, een 8 voor de stap, een 8,5 voor draf, galop en rittigkeit (jury) en een 9 van de gastruiter. My Toto VDT (v. Toto jr) kreeg een 10 voor het interieur, 8,5 voor stap en draf, een 8 voor de galop, een 8 voor de rittigkeit van de jury en een 8,5 voor de rittigkeit van de gastruiter. Majestic Taonga (v. Toto jr) sloot zijn test met de volgende punten af: een 10 voor het interieur, een 8,5 voor stap en draf, een 8 voor de galop en rittigkeit (jury en gastruiter). Total Mclaren (v. Totilas) scoorde een 10 voor het interieur, 8 voor stap en draf, 8,5 voor galop, 9 voor de rittigkeit van de jury en een 8,5 voor de rittigkeit van de gastruiter.

Bron: horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook