Ga naar hoofdinhoud

E.Fiolita DN dagtopper met 80 punten

Foto: Lonneke Ruesink

In de laatste stamboekkeuring van Noord-Holland in Middenbeemster kregen Dirk Reijne en Ine van Deurzen dinsdag vijftien spring- en 31 dressuurpaarden te beoordelen. Ze konden respectievelijk vijf en tien sterpredicaten uitdelen. De hoogste score kreeg E.Fiolita DN (v. Nabab de Reve), met 80 punten voor exterieur en springen.

Twee volle zussen met als vader Nabab de Reve waren het die in de springrichting het meest in het oog wisten te springen. De beide driejarigen werden door geregistreerde G. Deen Holding BV uit Enkhuizen gefokt uit hengstenmoeder Fiolita keur pref prest (v. Renville). E.Fiolita DN was van deze zussen de beste merrie. “Een heel mooi model, langgelijnd en goed in het springtype staand en met ras. Ze heeft een opvallend fijne lichtvoetige en gedragen galop en scoorde daarnaast ook 80 punten voor vermogen”, aldus Dirk Reijne. Haar 1.72m-metende zus E.Fiolita II D.N. kreeg maar liefst 85 voor vermogen en kwam uiteindelijk uit op 75 punten voor exterieur en vermogen.

Tango-dochter Elzemarein E (uit Rozemarein keur sport-(dres) v. Flemmingh, fokker G.C. van Eck uit Linde) van Stal 104 BV uit Wijdewormer viel het meest op in de dressuurrichting. Haar 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging waren ruim voldoende voor het sterpredicaat. Reijne: “De draf van deze langgelijnde merrie is zeer lichtvoetig en met een goed achterbeengebruik en een goede buiging in de gewrichten.” De draf leverde dan ook 85 punten op, de stap en de houding 80.

Bron: Horses / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook