Ga naar hoofdinhoud

EASP geeft vijftien hengsten groen licht

Foto Alike Bakker
Het EASP gaf afgelopen zaterdag in Paardensportcentrum Eehzerwold in Steenwijk vijftien hengsten het groene licht. Bij het ERS sportpaard werden zes en bij de ERS Arabo-Friesians vijf hengsten ingeschreven. Bij de EPS (D en E) sportpony’s kregen vier hengsten het dekbrevet.

Met 59 punten werd bij de sporthengsten als eerste de driejarige Plutarchis (Perfectum x Cassini I) van fokker/eigenaar K. de Lange te Steenbergen opgesteld. Als tweede werd de massale en robuuste Phaeton B (Pronto x Lorenzo W) gefokt door T.A. Bakker en in eigendom van S. de Leeuw te Neerijnen geplaatst. De Oldenburgs gefokte hengst Sultan (Schumacher x Fidertanz) van A. Raamsman te Haarle werd derde. Verder mochten een Contador x Karandasj-zoon, Diamant (Diarado x Voltaire) en Vermelo (Vingino x Up to Date) zich opstellen.

Bij de Arabo-Friezen kwam Gharib Liberator (Bling Blings Fantasy x Ras) van Jan Driessen te Maaseik op kop. Zilke van Weltevreden (Dark Ynte x Melle) en Borke v/d Schepersdijk (Yk Dark Danilo x Ritse) bezetten de tweede en derde plaats. Ze zijn allebei in eigendom van H.G. Wilgen uit Duitsland. Daarna volgden Hamid Maestoso van Interalpha te Maaseik (B) en Dark Ilyas (Dark Leas x Fetse) van Stal Groot Prooyen VOF te Middelburg.

Bij de pony’s maakten vooral Wester Aikema’s Donar (Hagelkruis Valentijn x Aester Nino) van JK Stables te Tolbert en Princeton v.d. Beekerheide (Prince van de Kiboets x Neptune van de Beekerheide) van VOF te Maasbree indruk. Ook Neyo van de Beekerheide (Neptune van de Beekerheide x Isarco) en Oscar van de Beekerheide (Orchid Floris x Isarco) kregen goedkeuring van de jury.

Bron: Horses / EASP

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “EASP geeft vijftien hengsten groen licht

 • Corina Dubbeldam

  Ik zet toch wel wat vraagtekens bij deze keuring. Ik vind het vreemd dat een voorzitter van het stamboek zijn eigen paard goedkeurt. Alle 15 voorgebrachte paarden, arabo-friesen en pony’s zijn goedgekeurd. Terwijl er mijns inziens geen eenduidig type werd gepresenteerd, eerder een allergaardje. Ik zie paarden die doorgezakte ruggen hebben, rare halsvormen hebben en werkelijk geen enkele springtechniek tonen.
  Toch werden deze dieren allemaal goed genoeg bevonden voor de dekdienst.

  De redactie heeft een gedeelte van de reactie verwijderd.

 • Wim Colijn

  Dit commentaar plaatste toch wat vraagtekens bij de keuring. Hoe kan er zoveel onduidelijkheid zijn over de kwaliteiten van een dekhengst? Ik neem toch aan dat er heldere criteria zijn, of worden die ook zelf opgesteld? Is er geen objectieve manier om de kwaliteiten van het paard vast te stellen? Meten is immers weten!

 • Sigrid sijtsma

  Jammer dat de visie van het stamboek niet strookt met wat er aangekeurd word…..het is nooit wat geweest en op deze manier zal t zeker niets worden. Terwijl de visie van evenwichts model rake kanten heeft. Een gemiste kans, met name voor karel de lange, die hier zijn visie in de praktijk niet kan waarmaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook