Ga naar hoofdinhoud

Easy Game weer vers beschikbaar voor fokkerij

Easy Game, hier onder Theo Hanzon. Foto: Paardenkrant-Horses.nl

De Trakehner hengst Easy Game (v. Gribaldi) was de afgelopen jaren niet vers beschikbaar voor de fokkerij vanwege zijn chemische castratie. Joop van Uytert meldt dat hij van de vader van onder andere Millennium en Hermès dit dekseizoen wel weer vers sperma beschikbaar heeft. 

“Vorig jaar hebben we hem weer wat laten dekken en de eerste merries waren toen direct drachtig”, vertelt Van Uytert. “Het sperma ziet er dit seizoen ook goed uit en ik ben blij dat ik hem weer vers kan aanbieden. Uit weinig dekkingen heeft hij toch een relatief hoog aantal goede paarden gebracht.”

Doruto Memorial

Dit voorjaar kreeg Easy Game van het Trakehner Contact de Doruto Memorial, een prijs voor hengsten die veel betekend hebben voor de Nederlandse Trakehner fokkerij.

De door Flip Willemsen uit Bergharen gefokte hengst uit de vorig jaar overleden Evita (v. Schwadroneur) staat al enige tijd in training bij Veronique Swagemakers. “Het is de bedoeling dat Veronique hem deze zomer in de Lichte Tour gaat starten”, vertelt Van Uytert. Voorheen werd Easy Game gereden door Theo Hanzon en John Tijssen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook