Ga naar hoofdinhoud

Eén rietje sperma van Quidam de Revel afgeslagen voor ruim duizend euro

Het sperma Quidam de Revel (Jalisco B x Nankin) was hot in de veiling van BVA Auctions. Na zeventien biedingen werd voor één rietje sperma van de Selle Français-hengst op de vanavond afgesloten online veiling 1.075 euro exclusief btw en veilingkosten neergelegd.

Het meeste geld van 2.100 euro werd geboden voor sperma van Rash R (Cash x Rebel I Z), de vader van Jeroen Dubbeldams Zenith. Maar dat ging wel om veertig rietjes.

Surcouf de Revel

Het kavel van acht rietjes sperma van Surcouf de Revel (Jalisco B x Nykio) werd na acht biedingen afgeslagen voor 1.900 euro.

Vijftig rietjes voor 1.325

Op de vijftig rietjes van Mermus R (Burggraaf x Ramiro Z) werd één keer geboden (1.325 euro). Datzelfde geldt voor de vijftig rietjes van Sam R (Mermus R x Abgar xx), Tolan R (Namelus R x Aramis Z) en Odermus R (Calido I x Ramiro Z) .

Vagabond de la Pomme in trek

Van Vagabond de la Pomme (Vigo d’arsouilles x For Pleasure) werd twee keer een rietje in de veiling ingebracht, goed voor een opbrengst van 810 en 740 euro per rietje.

Geen garantie

De veiling was een initiatief van Jeroen Strik. “Als fokker zocht ik naar een manier om kosten te besparen en die vond ik: rietjes sperma inkopen in wat grotere hoeveelheden. Dan blijft er ook nog wel eens wat over, en dat hebben andere fokkers en hengstenhouders ook. In die rietjes bemiddel ik”, legt Stik uit. “Het is diepvriessperma van goede kwaliteit, zonder garantie op een dekking.”

Klik hier voor de volledige veilingresultaten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.