Ga naar hoofdinhoud

Eén rietje sperma van Quidam de Revel afgeslagen voor ruim duizend euro

Het sperma Quidam de Revel (Jalisco B x Nankin) was hot in de veiling van BVA Auctions. Na zeventien biedingen werd voor één rietje sperma van de Selle Français-hengst op de vanavond afgesloten online veiling 1.075 euro exclusief btw en veilingkosten neergelegd.

Het meeste geld van 2.100 euro werd geboden voor sperma van Rash R (Cash x Rebel I Z), de vader van Jeroen Dubbeldams Zenith. Maar dat ging wel om veertig rietjes.

Surcouf de Revel

Het kavel van acht rietjes sperma van Surcouf de Revel (Jalisco B x Nykio) werd na acht biedingen afgeslagen voor 1.900 euro.

Vijftig rietjes voor 1.325

Op de vijftig rietjes van Mermus R (Burggraaf x Ramiro Z) werd één keer geboden (1.325 euro). Datzelfde geldt voor de vijftig rietjes van Sam R (Mermus R x Abgar xx), Tolan R (Namelus R x Aramis Z) en Odermus R (Calido I x Ramiro Z) .

Vagabond de la Pomme in trek

Van Vagabond de la Pomme (Vigo d’arsouilles x For Pleasure) werd twee keer een rietje in de veiling ingebracht, goed voor een opbrengst van 810 en 740 euro per rietje.

Geen garantie

De veiling was een initiatief van Jeroen Strik. “Als fokker zocht ik naar een manier om kosten te besparen en die vond ik: rietjes sperma inkopen in wat grotere hoeveelheden. Dan blijft er ook nog wel eens wat over, en dat hebben andere fokkers en hengstenhouders ook. In die rietjes bemiddel ik”, legt Stik uit. “Het is diepvriessperma van goede kwaliteit, zonder garantie op een dekking.”

Klik hier voor de volledige veilingresultaten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook