Ga naar hoofdinhoud

Eerste beoordeling oudere springhengsten

Woensdag was in Stegeren de eerste beoordeling van de oudere springhengsten die meelopen in het verrichtingsonderzoek. Testruiter Dave Maarse reed de drie hengsten voor de hengstenkeuringscommissie. Voor Breitling staat maandag 11 april om 8 uur de eindpresentatie op het programma. De vierjarigen Cobalt Blue R en Cwaprice Junior nemen allebei deel aan de 50-dagentest.

De hengstenkeuringscommissie beoordeelde de hengsten gisteren als volgt:

Cat.nr. 3 Breitling (Quintero x Acord II). De vijfjarige hengst toont veel mogelijkheden, maar heeft nog wat moeite met zijn balans. De Quintero-zoon toont vermogen en maakt achter de sprong zeer goed af, maar wordt in de landing nog sterk. Op een fout gaf de hengst een goede reactie.
 
Cat.nr. 4 Cobalt Blue R (Mr. Blue x Mermus R). De Mr. Blue-zoon liet zich dressuurmatig voldoende bewerken maar is snel afgeleid. Ook op de sprong is de hengst kijkerig en verkrampt dan snel. De vierjarige hengst springt met ruim voldoende voorbeentechniek, maar maakt de sprong achter matig af.
 
Cat.nr. 6 Cwaprice Junior (Quaprice Z x Lavall II). De hengst toonde zich voldoende bewerkbaar en liet ook voldoende basisgangen zien. De vierjarige zoon van Quaprice Z liet nette sprongen zien, maar zou meer rek moeten tonen. De commissie hoopt dat de hengst zich de komende periode qua atletisch vermogen en rek op de sprong meer gaat ontwikkelen.

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.