Ga naar hoofdinhoud

Eerste HITS Hudson Grand Prix voor Concorde-zoon

KWPN’er Capall Zidane, gefokt door Stal Hendrix, maakt nog altijd furore onder zijn ruiter Ronan McGuigan. De Ier bemachtigde eind vorig jaar diverse overwinningen met de elfjarige Concorde-zoon, waaronder een GP-winst in Florida. Begin dit jaar klasseerde het duo zich tevens meerdere malen in de hoofdnummers van de WEF. Zondag voegde de combinatie de 50.000 dollar gedoteerde HITS Grote Prijs aan hun palmares toe.

De eerste Grand Prix van het HITS aan de Hudson werd in de drie man tellende barrage prooi voor de in Amerika gestationeerde Ier McGuigan. Hij verwees met zijn Baloubet du Rouet-kleinzoon Capall Zidane Quentin Judge met BWP’er HH Fyloe (v. Burggraaf) naar de tweede plaats. Judge, schoonzoon van Double H Farm eigenaren Jeannie en Hunter Harrison, versloeg op zijn beurt Olympiër Mclain Ward. Ward kreeg vier strafpunten toegekend met KWPN’er Azibantos (v. Chin Chin, gefokt door E. Kuijer uit Dwingeloo).

Wittinger VDL (v. Indoctro), tot eind 2012 onder Jur Vrieling, kwam aan de start met de Amerikaanse amazone Amanda Flint. Met een balk bleef de combinatie uitgesloten van deelname aan de beslissende omloop.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook