Ga naar hoofdinhoud

Eerste Secret geveild voor 7.000 euro

Secret One (v. Secret) - Foto: Hannoveraner Verband e.V./Tammo Ernst

In Nederland is het veulenseizoen eigenlijk nog maar net begonnen, in Duitsland zit de eerste veiling er al weer op. Gisteren kwamen op de Hannoveraanse voorjaarsveiling 31 veulens onder de hamer. Daaronder ook de eerste geveilde Secret. Het voshengstveulen Secret One (mv. Lauries Crusador xx) bracht 7.000 euro op. Een andere Duitse veeldekker, Zoom (v. Blue Hors Zack) had ook een veulen in de veiling. Zoom's Girl (mv. Fifty Cent) ging voor 6.500 euro van de hand. 

Allebei flink wat minder dan de topprijs die door Blue Hors werd betaald voor het hengstveulen Samour d’Or (San Amour x Donnerhall): 32.000 euro.

Karajan

Uit de eerste jaargang de Westfaalse springkampioenshengst Karajan (Kannan x Verdi) kwamen direct drie veulens in de voorjaarsveiling. Zij brachten respectievelijk 6.000, 5.500 en 4.000 euro op.

Collectie veulens

53.000 euro voor een Belantis

Van de 70 rijpaarden in de veiling werden 67 paarden verkocht. De topprijs van 53.000 euro werd betaald voor de vierjarige schimmelruin Bonjour (Belantis x Sandro Hit). 50.000 euro was er voor Fiorello KJ (Fürst Romancier x Londonderry) en duurste springpaard was met 43.000 euro Charlotta (Cascadello x Fighting Alpha).

Resultaat
Collectie rijpaarden

Samour d’Or:

Secret One:

Bonjour:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook