Ga naar hoofdinhoud

Eerste ‘Totilassen’ in KWPN-kooi *video*

Edward Gal en Totilas.
Voor het eerst kon het KWPN tijdens de eerste bezichtiging in Ermelo vandaag rekenen op nakomelingen van dressuurfenomeen Totilas. Zes zonen van de zwarte Gribaldi-zoon zouden vandaag hun opwachting maken. Verspreid over drie groepen werden vijf 'Totilassen' daadwerkelijk getoond aan de jury en het voltallige publiek.

In de eerste groep verschenen de genetisch zeer hoogwaardige 577 Totilas x Jazz, uit de elite-preferente Orleans, de volle zus van Jerich Pazival en 578 Totilas x De Niro uit de beroemde merrie Annabel tevens moeder van de KWPN goedgekeurde hengsten Bretton Woods (v. Johnson) en Chagall D&R (v. Jazz). Deze Governer-STR (577) van Gerard Korbeld en Gaudí (578) Leken twee potentiële kandidaten voor een KWPN-dekbrevet, die dan ook terecht een doorverwijzing kregen naar de tweede bezichtiging.

In de tweede groep met ‘Totilassen’ wisten 580 Totilas x Havidoff (halfbroer van het Grand Prix-paard Toots) en 581 Totilas x Ferro de jury niet te overtuigen en datzelfde geldt voor 582 Totilas x Nonstop. Alle drie toonden een voldoende model en/of beweging, maar 580 miste gedragenheid in beweging, 581 mocht wat lang gelijnder zijn  en meer opwaarts bewegen en 582, gefokt uit een springmerrie zou volgens de jury meer in het dressuurmodel mogen staan.

579 (Totilas x Lauries Crusador xx) werd door de eigenaar teruggetrokken.

Klik hier voor een video van de vijf getoonde Totilas-zonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.